Eerste tussenstand aanvraag LEAD-referendum

Zojuist heeft burgemeester Lenferink in de live-uitzending van Nieuws071 de eerste tussenstand bekend gemaakt van het aantal steunbetuigingen voor de referendumaanvraag rond het bouwproject LEAD Leiden. In totaal hebben 1.085 Leidenaren de referendumaanvraag ondersteund door hun handtekening te zetten. Van de steunbetuigingen bleken er die eerste week 49 ongeldig te zijn. Er zijn nu dus 1.036 geldige verklaringen binnen van de benodigde 5.000. Van de binnengekomen 1.085 ondersteuningen zijn er 1.011 online afgegeven met behulp van DigiD.

Chris de Waard in gesprek met burgemeester Lenferink over het aantal steunbetuigingen in de eerste week voor de LEAD-referendumaanvraag.

Of de kans op een referendum met dit aantal in de eerste van zes weken groot is of juist niet, daar valt niets over te zeggen. De initiatiefnemers hebben tot en met zondag 26 mei de tijd om in totaal 5.000 geldige steunbetuigingen op te halen.

Leiden Politiek LEAD


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×