Eerste tussenstand aanvraag LEAD-referendum

9

Zojuist heeft burgemeester Lenferink in de live-uitzending van Nieuws071 de eerste tussenstand bekend gemaakt van het aantal steunbetuigingen voor de referendumaanvraag rond het bouwproject LEAD Leiden. In totaal hebben 1.085 Leidenaren de referendumaanvraag ondersteund door hun handtekening te zetten. Van de steunbetuigingen bleken er die eerste week 49 ongeldig te zijn. Er zijn nu dus 1.036 geldige verklaringen binnen van de benodigde 5.000. Van de binnengekomen 1.085 ondersteuningen zijn er 1.011 online afgegeven met behulp van DigiD.

Chris de Waard in gesprek met burgemeester Lenferink over het aantal steunbetuigingen in de eerste week voor de LEAD-referendumaanvraag.

Of de kans op een referendum met dit aantal in de eerste van zes weken groot is of juist niet, daar valt niets over te zeggen. De initiatiefnemers hebben tot en met zondag 26 mei de tijd om in totaal 5.000 geldige steunbetuigingen op te halen.

Delen

9 reacties

  1. Leiden-Noord op

    Hoop dat heel die kermis snel over waait en dit mooie project gewoon doorgang kan vinden! Ik snap dat veel moderne hippies graag terug willen naar de middeleeuwen maar we leven inmi in het jaar 2019 mensen. De zogenaamde 70 meter “afspraak” dateert uit een hele andere tijd en 115 meter is verre van uniek in een Nederlandse stad van bijna 125.000 inwoners, en dan hebben we het niet eens over groot Leiden dat meer dan 200.000 inwoners telt. Vergelijken gemaakt met Beijing, Manhattan etc klinkt natuur heerlijk maar is verre van reëel want daar is 115 meter een lachertje! Dus gemeente Leiden durf nou eens zelf een knoop door te hakken zoals ze in andere steden ook doen en bouw dit mooie project, en het liefst een beetje betaalbaar graag en met een ruime parkeergarage of dergelijke.

  2. Hoera, nog vijf weekjes wachten dan ik dit ook weer voorbij en kan de bouw van LEAD beginnen! Nieuw Leyden is dan niet alleen meer voor de rijken!

  3. Jan van Gent op

    Mooi gesproken Gerard! Ik ben ook zeker voor de bouw van LEAD en ken de wijk nog van vroeger toen het nog voor de geboren Leidenaar was! Van mij mogen zo vandaag nog beginnen met bouwen en zoals Leiden-Noord al zei het liefst betaalbaar.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline