Science071: Helende inktvistentakels

De Oude Sterrewacht staat met het begin van april in het teken van het 100-jarig bestaan van de International Astronomical Union. Masterstudent natuur- en sterrenkunde Naor Scheinowitz vertelde in de studio meer over de tentoonstelling. Daarnaast onthulden Maarten Lubbers en Floor Stel van iGEM Leiden in de uitzending hun nieuwe project! Verder pikte redacteur Boris het opmerkelijkste wetenschapsnieuws van de laatste week eruit, en legde redactrice Roos alles over hooikoorts uit in de wetenschapsvraag.

 

De sterrenwacht is misschien wel een van de bekendste gebouwen van Leiden. Sinds begin deze maand is er een speciale tentoonstelling ter ere van het 100-jarig bestaan van de International Astronomical Union. Masterstudent natuur- en sterrenkunde Naor Scheinowitz vertelt waarom we deze tentoonstelling écht moeten bezoeken.

Bij inktvissen denk je misschien gelijk aan weekdieren in de zee, maar voor het iGEM-team van de Universiteit Leiden zijn de tentakels van deze dieren het onderwerp van hun nieuwe concept. Het iGEM is de grootste internationale wedstrijd voor studenten die zich toeleggen op synthetische biologie. Teamleden Maarten Lubbers en Floor Stel leggen in onze studio uit wat ze in hun project precies gaan doen met inktvistentakels.

Waarom is het beter om minder kaas te eten? Redacteur Boris legt je alles uit over het wetenschapsnieuws van deze week: van wat we kunnen leren van de foto van het zwarte gat tot hoe het hebben van een gelukkige partner leidt tot een langer leven. 

Deze heerlijke lentedagen zijn niet voor iedereen in Nederland een pretje: mensen met hooikoorts niezen wat af. Wat gebeurt er eigenlijk met je lichaam als je hooikoorts hebt? Redactrice Roos zocht het allemaal uit.

 

Leiden Science


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×