(Foto's: Chris de Waard en enkele ingezonden).

Gemeente en universiteit beslechten ruzie rond singelpark

Er komen toch ligplaatsen langs het stuk Singelpark bij de Sterrenwachtlaan. Dat hebben de gemeente Leiden en de universiteit met elkaar afgesproken. De bewoners van de twaalf huizen die direct aan het park grenzen was bij de koop twee jaar geleden een ligplaats beloofd. Later bleek dat de gemeente daar geen vergunningen voor af wilde geven, waarop de universiteit het park op slot draaide. “En dat is niet volgens de afspraken,” was alles wat wethouder Yvonne van Delft er tijdens de onderhandelingen over kwijt wilde. Inmiddels is het hek van het slot en is het park open tussen 7.00 uur en 23.00 uur.

Met de universiteit is afgesproken dat medewerking wordt verleend om van het Singelpark een aaneensluitend rondje te maken. Aan het begin van de Witte Singel wordt daarom bij de herontwikkeling van het Doelenterrein ook rekening gehouden met het Singelpark. Op de plek van het Lipsiusgebouw komt een park, bij het Reuvensgebouw kunnen wandelaars via vlonder over het water hun weg door het Singelpark vervolgen.

Het is de bedoeling dat de komende dagen de puntjes op de i worden gezet van de onderhandelingen die in een afrondende fase zijn. Naar verluidt is er nog wat getouwtrek om het aantal ligplaatsen en de afmetingen ervan. Het zou om een kwestie van enkele meters gaan.

Vorige week zijn de bordjes met daarop ‘privé steiger, verboden aan te meren’ in elk geval al aan de kade geschroefd. Inmiddels hangt in het park zelf ook een bord met ‘huisregels’ voor het privéterrein achter de Sterrenwachtlaan. Zo mag er niet worden ge(brom)fietst en zijn groepsactiviteiten zoals een picknick of barbecue er niet toegestaan. Honden moeten er aan de lijn.

Leiden ligplaatsenruzie Singelpark


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×