D66-raadslid IJsbrand Olthof vraagt wethouder Van Delft om maatregelen rond de Catharinasteeg. (Foto: Chris de Waard).

Gemeente en ontwikkelaar gaan leegstand Catharinasteeg aanpakken

De gemeente Leiden gaat de sfeer in de Catharinasteeg aanpakken en de eigenaar van de panden gaat met extra energie op zoek naar nieuwe huurders voor de goeddeels leegstaande winkelsteeg die twee jaar geleden werd gerealiseerd tussen de Aalmarkt en de Breestraat. Dat vertelde wethouder Yvonne van Delft (economische zaken) naar aanleiding van vragen van D66-raadslid IJsbrand Olthof. Met de maatregelen moet de steeg aantrekkelijker worden voor het winkelende publiek.

Chris de Waard in gesprek met raadslid IJsbrand Olthof van D66 Leiden over de leegstand in de Catharinasteeg.

Op 22 april meldde Sleutelstad dat Via Mio en Moscow at Sea faillissement aan gingen vragen. Een week later werd dat ook daadwerkelijk uitgesproken en ging de winkel in de Catharinasteeg dicht. “De retail in Leiden krijgt door dit faillissement wederom een flinke dreun te verduren en daar maakt de fractie van D66 zich zorgen over”, aldus Olthof die daarom wilde weten of het college zich extra wil inspannen om de leegstand in de binnenstad van Leiden en in de Catharinasteeg in het bijzonder te bestrijden en het Leidse ondernemersklimaat te stimuleren.

Naast de winkels in de Catharinasteeg maakt Olthof zich ook zorgen over Hudson’s Bay. Er zijn al sinds de opening hardnekkige geruchten dat het niet goed gaat met de Canadese warenhuisketen. D66 wilde van Van Delft weten of ze in contact staat met de directie van Hudson’s Bay over het mogelijke voortbestaan van dit bedrijf in Leiden. Dat bleek nog niet het geval. Wel doet de gemeente pogingen om met het bedrijf in contact te komen en wordt er nagedacht over een invulling van het pand, mocht het warenhuis Nederland en dus ook Leiden inderdaad de rug toe keren.

 

Economie Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×