(Foto: Sleutelstad).

Weer slecht nieuws van warenhuisketen Hudson's Bay

De Canadese warenhuisketen Hudson’s Bay Company (HBC), waaronder in Nederland de Hudson’s Bay warenhuizen vallen, trekt zich verder terug uit Europa. Dat heeft het moederbedrijf gisteren zelf bekend gemaakt in een persverklaring. Zo vertrekt het bedrijf helemaal uit Duitsland. De winkels en het vastgoed worden verkocht aan SIGNA. HBC koopt het meerderheidsbelang van 50,01 procent dat die Oostenrijkse investeerder heeft in de Nederlandse warenhuizen terug als onderdeel van de transacties.

Het zijn met recht onheilsberichten voor de Nederlandse warenhuizen van het concern. HBC gaat zich weer volop richten op de Noord-Amerikaanse markt. Daar ziet het de beste groeikansen. De Nederlandse winkels lijken daarom hun langste tijd gehad te hebben. Een door HBC aangetrokken financieel expert onderzoekt de komende tijd wat er met de warenhuizen in ons land moet gebeuren. Deze presteren volgens het Canadese moederbedrijf niet naar verwachting. De kans lijkt dan ook reëel dat ze (deels) worden gesloten.

 

Economie Leiden hudsonsbay


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×