Weer slecht nieuws van warenhuisketen Hudson’s Bay

85

De Canadese warenhuisketen Hudson’s Bay Company (HBC), waaronder in Nederland de Hudson’s Bay warenhuizen vallen, trekt zich verder terug uit Europa. Dat heeft het moederbedrijf gisteren zelf bekend gemaakt in een persverklaring. Zo vertrekt het bedrijf helemaal uit Duitsland. De winkels en het vastgoed worden verkocht aan SIGNA. HBC koopt het meerderheidsbelang van 50,01 procent dat die Oostenrijkse investeerder heeft in de Nederlandse warenhuizen terug als onderdeel van de transacties.

Het zijn met recht onheilsberichten voor de Nederlandse warenhuizen van het concern. HBC gaat zich weer volop richten op de Noord-Amerikaanse markt. Daar ziet het de beste groeikansen. De Nederlandse winkels lijken daarom hun langste tijd gehad te hebben. Een door HBC aangetrokken financieel expert onderzoekt de komende tijd wat er met de warenhuizen in ons land moet gebeuren. Deze presteren volgens het Canadese moederbedrijf niet naar verwachting. De kans lijkt dan ook reëel dat ze (deels) worden gesloten.

 

Delen

85 reacties

 1. Natalie Montagne

  Opdelen die hap en winkel passage van maken.
  De Hudson was gedoemd te mislukken. Zei ik al.
  Primark kan er dan ook prima in. En evt zelfs een fijne uitgaansgelegenheid voor 30/40+. Er zit genoeg potentie in het pand.
  Ik houd me aanbevolen!!!

  • Anja du Mortier

   Marjolijn Borst van S jij bedoeld waarschijnlijk de slechte behandeling van de werknemers in de lage lonenlanden waar deze kleding van Primark vandaan komt denk ik ? Daar denk ik ook aan…Anderzijds schijnen we die mensen ook weer zwaar te duperen als we dit helemaal niet meer kopen..🤔🤔🤔 lastig hoor vind ik het 😔

 2. Een Leids burger op

  Het is niet de vraag of Hudson´s Bay weggaat maar slechts wanneer.

 3. Gebouw slopen en een mooi plein van maken, dan komt de Waag mooi in het zicht te staan.

  • Hendrik Van der Steen

   Yvon van der Mey precies Luxe goederen aan mijn reed, het is allemaal al duur genoeg . Alleen mensen met een dikke knip willen het behouden , Gaan die maar naar de PC Hoffdstraat of zoiets ,

  • Marjolijn Borst van S

   Hendrik Van der Steen weet je wat het is… Stel er komt een Primark. Dan zal er veel leegstand ontstaan. De Primark verpest de markt. Maakt kleding voor een te lage prijs (hoe dan? Daar gaat dus al iets mis) en zal er voor zorgen dat menigeen winkel zijn deuren zal moeten sluiten. Is dat wat we willen? Leiden is met zijn kleine fijne winkels uniek. Uniek met bijzondere kleding winkels. Dat zal Primark volledig verpesten.

  • Chantal Slierings

   Marjolijn Borst van S Ben ik het niet mee eens! Een Primark zal juist mensen van buiten af trekken! Houdt in dat er ook meer mensen naar de andere winkeltjes gaan.. Dit is juist weer goed voor de stad! Dan komen er weer andere winkels in wat nu leeg staat omdat je meer mensen trekt! En wat dacht je van het parkeergeld? Kassa voor de gemeente! Nu trekt iedereen juist naar andere steden! Daarom komt alles leeg te staan hier.

  • Chantal Slierings

   Yvon van der Mey Mee eens, kom er niet meer zoveel! De helft staat leeg door de achterlijke hoge huurprijzen.. teveel horeca, vind ik. Geen leuke winkeltjes meer.. Ik denk echt dat een Primark Leiden een boost kan geven. Als voorbeeld Zoetermeer.. ik ga daar vaak heen voor de Primark.. en kom terug met leuke setjes of jurkjes uit de kleinere winkeltjes, want het hele winkelen daar is gezellig..

 4. Suzan Dirkx

  Laten we eerlijk zijn; een aardige zaak om heel af en toe eens doorheen te lopen, maar die prijzen zijn voor de “gewone” Leienaar niet te betalen. Dit was direct al gedoemd om te mislukken.

  • Laten we dit wat nuanceren: de meeste mensen uit Leiden en omstreken willen liever veel rommel en goedkope wegwerpkleding dan minder en betere spullen die wat meer kosten, maar meestal wel langer meegaan. Net als de meeste andere Nederlanders. Hun motto: leve de consumptie en weg met duurzaamheid. We kunnen hen natuurlijk wijzen op kringloopwinkels e.d. waar vaak voor weinig geld goede gebruikte spullen te koop zijn. Maar of hen dat van de koopverslaving kan genezen?

  • Marjolijn Borst van S

   Natasha Van de Vate dat zou Leiden kapot maken. Primark is de slechtste winkel die je kan bedenken!!!! Daarom overleefd een hudson het niet. Omdat iedereen maar goedkoop wil! Dubbeltje op de eerste rij. En betalen voor kwaliteit is er niet meer bij… ik vind het een slechte zaak!

  • Natasha Van de Vate

   Marjolijn Borst van S een primark zou Leiden goed doen, misschien gaat die een keertje niet failliet🤷🏼‍♀️ plus zou het waarschijnlijk meer mensen vanuit andere steden naar Leiden brengen, aangezien veel mensen voor de Primark naar een andere stad wil reizen

  • Emel Lagas

   Marjolijn Borst van S dat is wel heel makkelijk gezegd! Zou graag kopen bij Hudson maar heb er ondanks dat we werken t inkomen niet naar! Dus wacht zo en dan n actie af en schaf dan daar iets aan!
   (als er iets is wat op mijn lijstje staat) Het leven is best duur en voor sommige TE duur ook als gewone 2-verdieners met wat grotere kinderen.
   Daarbij zorgt Primark er wel voor dat mensen die t niet (zo) breed hebben toch ook nieuwe kleding kunnen kopen. Dit is hoe ik er over denk. Voor mij hoeft Hudson niet persé weg (altijd heel vriendelijk geholpen goede service etc) maar kan er ook niet elke maand shoppen.

  • Hendrika Henneke

   Natasha Van de Vate ik ook top idee. En nog een zaak voor mooie mooie kinderkleding. Ook mooi ondergoed. Vindje nergens meer kleding wat lekker zit vd peuter. En niet met touwtjes vast gemaakt moet worden. Primarkt is top maar ook niet voor alles vroeger waren er veel zaken voor. Goede kinderkleding. Meer variatie ook vind ik hier geen goede pyamaatjes ja prenathal. Is goed maar dan houd het ook bij op.

  • Natasha Van de Vate

   Hendrika Henneke Primark is idd niet top voor alles, maar als je even gauw wat kleding nodig hebt en niet veel te besteden hebt is het super en ze hebben vaak hele leuke dingen!

 5. Hendrik Van der Steen

  Mensen die het breed hebben of zelf bij een Modehuis of zoiets werken vinden ons Paupers Ze denken dat iedereen daar zo maar zijn spullen kunnen kopen , Misselijke mensen zijn dat !

 6. Chantal Slierings

  Van mij zou er een Primark mogen komen!! Dat Hudson Bay is veel te duur voor de “gewone” inkomens! Zou juist voor vele winkeltjes goed zijn! Je trekt meer mensen naar de stad..

 7. Lisette van Es

  Waarom niet van de bovenste twee verdiepingen appartementen maken, een Mediamarkt op de eerste verdieping (want nergens een elektronicawinkel meer te vinden in Leiden) en op de begane grond de horecagelegenheid open houden en de rest van de vloer verhuren aan kleine zelfstandige ondernemers?
  Dat laatste werd ook gedaan voordat HB er kwam en geeft ondernemers de kans om ‘winkelruimte’ te huren voor een kortere periode en tegen gunstige prijzen.
  De Primark zou ik buiten de stad houden. Daar gaan veel locale ondernemers aan onderdoor omdat er niet mee te concurreren is. Bovendien zit die in Den Haag en Zoetermeer, dus als mensen perse naar de Primark willen kunnen ze ook daar gaan winkelen.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline