(Foto: Chris de Waard).

Warenhuis Hudson's Bay sluit eind dit jaar

Alle Nederlandse warenhuizen van de Canadese keten Hudson’s Bay sluiten eind dit jaar de deuren. Daardoor verliezen in totaal ruim 1.400 werknemers hun baan. Het nieuws werd vanmorgen bekend via het FD dat zich beroept op interne documenten van het bedrijf.

De aandeelhouders van moederbedrijf Hudson’s Bay Company (HBC) willen niet langer opdraaien voor de aanhoudende verliezen van de warenhuizen en trekken de stekker er uit. Het is een scenario waar al langer rekening mee werd gehouden. Zeker nadat het bedrijf in juni van dit jaar zelf bekend maakte zich verder terug te trekken uit Europa en alle winkels plus vastgoed te verkopen aan het Oostenrijkse SIGNA. Onderdeel van die transactie was het terugkopen van alle aandelen door HBC die SIGNA bezat in de Nederlandse warenhuizen. Dat was natuurlijk niet uit luxe maar daarmee kwamen de Canadezen tegemoet aan een Oostenrijkse eis en in poging de verliezen te beperken.

 

 

Economie Leiden hudsonsbay


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×