Liedjes oefenen van Ramses Shaffy onder leiding van Peter Janka. Vanmiddag het resultaat bij de onthulling van 'Hoog Sammy'.

Vanmiddag onthulling Shaffy-monument 'Hoog Sammy'

In het Terweepark aan de achterkant van station Leiden Centraal wordt vanmiddag om 15.30 uur door cultuurwethouder Yvonne van Delft het monument ‘Hoog Sammy’ onthuld dat de Leidse beeldend kunstenaar Janine Melai maakte voor de plek waar Ramses Shaffy een deel van zijn jeugd doorbracht bij Herman en Roos Snellen; zijn pleegouders. Ramses groeide daar op als Didi Snellen.

Om 15.00 uur zijn belangstellenden al welkom om in te zingen. Rond de onthulling worden enkele liedjes van Ramses Shaffy gezongen en wie goed beslagen ten ijs wilde komen, was gisteravond bij de generale repetitie op de begane grond van het gebouw Level Leiden waar eind van het jaar de gemeente Leiden een stadskantoor vestigt. Daar werd door vele tientallen Shaffy-fans geoefend onder leiding van dirigent Peter Janka van Close Harmony koor Dune & Forest uit Noordwijk. Wie er niet bij was, doet eer goed aan om vandaag dus iets eerder te komen, want hoe makkelijk de liedjes ook lijken…

Het kunstwerk werd mogelijk gemaakt door honderden Leidenaren die tijdens de crowdfunding waarmee ruim 9.000 euro werd opgehaald hun eurootjes bijdroegen.

De onthulling van het monument wordt gedaan door de Leidse cultuurwethouder Yvonne van Delft die daarbij wordt ondersteund door, zo hoopt initiatiefnemer Peter van der Geer, zoveel mogelijk naamgenoten van de zanger. De afgelopen weken werden daarom alles Ramsessen, Didi’s en Sammy’s opgeroepen om vanmiddag bij de onthulling aanwezig te zijn.

Deze liedjes worden vanmiddag gezongen.

Cultuur Leiden Ramses Shaffy


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×