Initiatiefnemer Peter van der Geer bij het bord op de bouwhekken die het kunstwerk nu nog aan het zicht onttrekken. (Foto: Chris de Waard).

Sammy's gezocht voor onthullen Shaffy-monument

Nog tien dagen en dan wordt in het Terweepark in Leiden het kunstwerk ‘Hoog Sammy‘ van de Leidse kunstenares Janine Melai onthuld. Melai liet zich voor de blijvende herinnering aan de Leidse jaren van Ramses Shaffy inspireren door het lied ‘Sammy’ dat de zanger in 1966 uitbracht. De benodigde 9.000 euro werden de afgelopen tijd door middel van crowdfunding opgehaald.

Chris de Waard sprak met Peter van der Geer over de komende onthulling van het kunstwerk.

Het kunstwerk is inmiddels klaar en staat in het grasveld aan ze zeezijde van station Leiden Centraal. De LUMC heeft de plek beschikbaar gesteld, terwijl 185 donateurs het geld bij elkaar brachten. Op 15 juni worden om 15.30 uur de hekken met bouwdoek weggehaald als cultuurwethouder Yvonne van Delft het werk onthuld.

Alle Sammy’s verzamelen!
De initiatiefnemers hopen dat ze dat kan doen met zoveel mogelijk ‘Sammy’s’ uit Leiden. “Iedereen die Sam heet, of Samantha, of Samuel is nog nadrukkelijker uitgenodigd om naar de onthulling te komen,”zegt Peter van der Geer. Hij is een van de omwonenden die het initiatief heeft genomen voor het kunstwerk op de plek waar Shaffy een deel van zijn jeugd doorbracht. Hij werd opgenomen in het gezin van Herman en Roos Snellen en groeide op als Didi Snellen. “Overigens mogen ook alle Didi’s en Ramsessen komen helpen bij de onthulling,” voegt Van der geer er nog aan toe.

Rond de onthulling worden bijna vanzelfsprekend verschillende liedjes van Shaffy gezongen. “Het moet een vrolijk Shafy Koraal worden en hopelijk net zo druk als het koraal op 3 oktober,” kijkt Van der Geer vooruit op die bijeenkomst. Omdat het ook nog zo goed mogelijk moet klinken, is er een dirigent, Peter Janka, en is er op vrijdagavond 14 juni om 20.00 uur de gelegenheid om de liedjes gezamenlijk te oefenen in de hal op de begane grond van gebouw Level Leiden. Wie zich nóg beter wil voorbereiden kan nu al de partituren ontvangen door een mail te sturen naar info@hoogsammy.nl.

Cultuur Leiden Ramses Shaffy


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×