Een impressie van de nieuwbouw die in Park Kweeklust moet komen. (Afbeelding: Dierenambulance en Vogelasiel Leiden e.o.)

Dierenambulance - Vogelasiel verhuist tijdelijk naar Leiderdorp

Nog een week of drie en dan moet de Dierenambulance – Vogelasiel Leiden en omgeving het onderkomen in de Robijnhof verlaten. Het pand in de Hoge Mors wordt gesloopt en de locatie herontwikkeld. De organisatie was de afgelopen tijd dan ook naarstig op zoek naar een tijdelijk onderkomen totdat de nieuwbouw van het eigen pand dat in Park Kweeklust moet komen, klaar is. Dat is nu gelukt. De dierenambulance en het vogelasiel betrekken een pand aan de Draadbaan 14 in Leiderdorp.


Jaap van Meijgaarden in gesprek met Nieuws071-presentator Gerry van Bakel.

 

“We hopen over anderhalf à twee jaar onze nieuwbouw gereed te hebben,”zegt voorzitter Jaap van Meijgaarden die het wel cynisch vindt dat zijn organisatie uitgerekend terecht komt in de gemeente die vooralsnog weigert om de ritten van de Dierenambulance te bekostigen. “Maar dit was het enige bedrijfspand dat we voor minder dan vijf jaar konden huren.”

Nieuwbouw in Leiden
In april van dit jaar werd bekend dat de Dierenambulance en Vogelasiel Leiden e.o. een flinke erfenis hadden ontvangen. Een vrouw uit Oegstgeest liet de organisatie een bedrag van vele tonnen na. Dat geld wordt onder meer ingezet voor een nieuw eigen gebouw dat in Park Kweeklust in de Hoge Mors moet komen op een voormalig opslagterrein aan de Cruqiuslaan.

De Dierenambulance is sinds vorig jaar gevestigd in de Robijnhof, het vogelasiel is noodgedwongen opgedoekt toen de oprichtster in 2017 noodgedwongen moest stoppen met de opvang in Oegstgeest. Vogels worden sindsdien naar asiel in Den Haag en Haarlem gebracht, maar zullen in de toekomst in het nieuwe gebouw worden opgevangen en verzorgd.

Leiden Maatschappij Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×