Centrummanagement bevestigt: Geen Leidse horeca op kerstmarkt

De afgelopen maanden is een zorgvuldig proces doorlopen om een organisatie te selecteren die de exploitatie van de Leidse kerstmarkt wil overnemen van het Centrummanagement Leiden. Dat laat centrummanager Hans Gennotte vanmiddag aan Sleutelstad weten in een aanvullende reactie op het nieuws dat Leidse horeca-ondernemers geen drank meer mogen verkopen op de kerstmarkt.

Winst drankverkoop nodig om kerstmarkt gratis te houden
“Er zijn met diverse potentiële organisatoren gesprekken gevoerd, ook met Leidse, waarvan er op dit moment waarschijnlijk één partij voldoet aan de voorwaarden om een kwalitatieve doorontwikkeling te realiseren en om tot de Top 10 beste en leukste kerstmarkten te blijven behoren,” aldus Gennotte. “Om de financiële risico’s te kunnen dragen en het evenement gratis toegankelijk te houden zal de nieuwe organisator de drankverkoop zelf gaan verzorgen. Er zijn persoonlijke gesprekken gevoerd met drie Leidse partijen die hierdoor helaas de aankomend editie geen drank meer kunnen verkopen op de kerstmarkt.”

Die partijen zijn Café Re-Spons die sinds jaar en dag met een après-skihut op de kerstmarkt stond, Rondvaartbedrijf Leiden dat in het chalet waar de tickets worden verkocht geen drank meer mag verkopen, maar wel blijft varen vanaf de kerstmarkt en de drankjes dan voortaan uitsluitend aan boord serveert als onderdeel van het rondvaart-arrangement en de Leidse bierbrouwerij Pronck die alleen mag bierpakketten mag verkopen als ze zouden besluiten om toch op de markt te gaan staan, maar geen biertjes meer mag tappen.

“Om in de decembermaand onze stad aantrekkelijker en bruisender te maken zijn de Winter Wonder Weken in 2011 geïnitieerd en het totale evenement levert inmiddels bijna 300.000 bezoekers op. Een onderdeel hiervan, de enige drijvende kerstmarkt van Europa, is dusdanig gegroeid dat het tijd is geworden om dit onderdeel zelfstandig door te laten ontwikkelen,” aldus de centrummanager die benadrukt dat Leidse ondernemers in de sectoren ‘food’ en ‘retail’ ook in de toekomst van harte welkom blijven en net zoals in voorgaande jaren zelfs voorrang bij de inschrijving.

Economie Leiden kerstmarkt_kreativ


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×