Omwonenden: “Veel meer verkamerde panden aan Haagweg”

8

Het is onbegrijpelijk dat het college het advies van de Regionale Commissie Bezwaarschriften naast zich heeft neergelegd en de afgegeven vergunning voor het verkameren van het pand Haagweg 47 niet wil herroepen. Dat vinden omwonenden die stellen dat wethouder Spijker dat doet op basis van foutieve informatie.

Chris de Waard in gesprek met PvdA-fractievoorzitter Gijs Holla over het aantal verkamerde panden aan de Haagweg.

Een belangrijke reden voor de bouwwethouder was dat het pand ook in verkamerde staat past binnen de kaders die het college heeft opgesteld en waar de raad zich binnenkort over gaat uitspreken. “Er is gezien het aantal verkamerde panden aan de Haagweg geen sprake van een reeds behoorlijke belaste wijk,” zo oordeelde het college vorige maand in de brief waarin ze het advies van de bezwarencommissie wegwuifde. Volgens het college zijn er op de Haagweg elf verkamerde panden, volgens een eigen telling van omwonenden zijn dat er 27. Als de cijfers van de bewoners kloppen  wordt het percentage van acht procent, op de Haagweg zou het dan gaan om vijftien panden, inderdaad ruimschoots overschreden.

Los van de percentages waar het college nu mee rekent, is ook nog niet zeker of die inderdaad van kracht worden. De raad moet het collegevoorstel nog bespreken en in ieder geval de PvdA heeft al aangekondigd met voorstellen te komen om die percentages nog te verlagen.

Deze publicatie is onderdeel van een serie artikelen over verkamering in Leiden, mede mogelijk gemaakt door een subsidie van het Leids Mediafonds.

Delen

8 reacties

 1. Een Leids burger op

  Volgens het college zijn er op de Haagweg elf verkamerde panden, volgens een eigen telling van omwonenden zijn dat er 27.

  Wie heeft er nu gelijk?
  Welke definitie van verkamerd pand (opdelen van een pand in meertdere kamers) geldt volgens het college ?

 2. De omwonenden zeuren. Zijn ooit ook zelf veelal student geweest, maar klagen nu omdat ze denken dat hun huis minder waard wordt. Het pand is ideaal geschikt voor kamers voor studenten. En daar is een groot tekort aan. Gewoon lekker laten wonen daar, 47 kamers is een fantastische aanwinst voor nieuw talent in Leiden. En overlast heb je er in tegenstelling tot vroeger nauwelijks meer van. Juist leuk, een beetje levendigheid in de stad!

 3. Het zou niet moeten gaan om het aantal verkamerde panden, gaat om het aantal kamers. Een pand met 47 kamers is nu evenveel waard als een pand met twee kamers. Tja, de Gemeente hanteert normen als het zo uitkomt. Maar mevrouw Spijker moet haar clubvriendjes, dispuutsgenoten, kennisjes, toch ergens onderbrengen. En het zijn haar potentiële d666stemmers.

  • Een Leids burger op

   Het zou niet moeten gaan om het aantal verkamerde panden, gaat om het aantal kamers. Inderdaad, dat kan goed het verschil verklaren. Het is de zoveelste truc van de gemeente om verkamering toch ¨gewoon¨ toe te staan.

  • Sluiten haagweg 47 dit we’d ordt een zooitje straks denk dat als het door gaat dat het pand in rand staat straks

 4. Sluiten haagweg 47 dit wordt een zooitje straks denk dat als het door gaat dat het pand in brand staat straks

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline