(Foto: Chris de Waard).

Omwonenden: "Veel meer verkamerde panden aan Haagweg"

Het is onbegrijpelijk dat het college het advies van de Regionale Commissie Bezwaarschriften naast zich heeft neergelegd en de afgegeven vergunning voor het verkameren van het pand Haagweg 47 niet wil herroepen. Dat vinden omwonenden die stellen dat wethouder Spijker dat doet op basis van foutieve informatie.

Chris de Waard in gesprek met PvdA-fractievoorzitter Gijs Holla over het aantal verkamerde panden aan de Haagweg.

Een belangrijke reden voor de bouwwethouder was dat het pand ook in verkamerde staat past binnen de kaders die het college heeft opgesteld en waar de raad zich binnenkort over gaat uitspreken. “Er is gezien het aantal verkamerde panden aan de Haagweg geen sprake van een reeds behoorlijke belaste wijk,” zo oordeelde het college vorige maand in de brief waarin ze het advies van de bezwarencommissie wegwuifde. Volgens het college zijn er op de Haagweg elf verkamerde panden, volgens een eigen telling van omwonenden zijn dat er 27. Als de cijfers van de bewoners kloppenĀ  wordt het percentage van acht procent, op de Haagweg zou het dan gaan om vijftien panden, inderdaad ruimschoots overschreden.

Los van de percentages waar het college nu mee rekent, is ook nog niet zeker of die inderdaad van kracht worden. De raad moet het collegevoorstel nog bespreken en in ieder geval de PvdA heeft al aangekondigd met voorstellen te komen om die percentages nog te verlagen.

Deze publicatie is onderdeel van een serie artikelen over verkamering in Leiden, mede mogelijk gemaakt door een subsidie van hetĀ Leids Mediafonds.

Leiden Maatschappij Politiek Verkamering


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×