(Foto: Annan Verboom).

Regionale strategie bedrijventerreinen na zomer klaar

De regionale strategie voor bedrijventerrein wordt na de zomer gepresenteerd. Dat liet de Leidse wethouder Yvonne van Delft van Economie weten. De strategie gaat in op vraagstukken als waar kan er gewoond worden op bedrijventerreinen, waar kan er meer bedrijvigheid plaatsvinden en wat zijn geschikte plekken voor wat voor soort bedrijven. De ondernemers op Leidse bedrijventerreinen schreeuwen al jaren om een bedrijventerreinenstrategie, omdat nu al decennia lang geen duidelijke keuzes worden gemaakt.


Reanne van Kleef sprak met wethouder Yvonne van Delft (Economie) over de regionale bedrijventerreinenstrategie in ontwikkeling.

“We ontwikkelen de strategie in eerste instantie met de Leidse regio, inclusief Katwijk”, legt wethouder Van Delft uit. “Per gemeente brengen we in kaart wat voor bedrijventerreinen we hebben, wat we daar in de toekomst willen, wat de groeimogelijkheid is en hoe groot de vraag is. Dat leggen we naast elkaar en daar komt een strategie uit.”

Holland Rijnland
In september of begin oktober wordt de strategie gepresenteerd. Van Delft: “Daar nemen we dan ook de gemeenteraad en ondernemers in mee. Daarna wordt hij door het college vastgesteld en gaat hij de inspraak in. Dat moet daarna weer uitmonden in een strategie voor heel Holland Rijnland. Uiteindelijk is dit ook weer een ingrediënt voor de omgevingsvisie.”

‘Wij sturen niemand weg’
Volgens de wethouder hoeven bedrijven met de regionale strategie niet bang te zijn dat ze naar een andere gemeente worden ‘verbannnen’. “Wij sturen niemand weg. We zijn dit nu met Economie071 aan het voorbereiden. Dat is samengesteld uit ondernemers dus die zijn ook betrokken bij het traject. De ideeën die bij de bedrijven leven nemen we dus ook mee.”

Ook de uitkomst van de pilot over wonen en recreëren rondom het bedrijventerreinen bij de Rooseveltstraat wordt in de strategie meegenomen. Die resultaten worden mogelijk nog voor de zomer bekend.

Economie Leiden Politiek


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×