(Foto: Chris de Waard).

Sloop woningen Zeeheldenbuurt start met asbestverwijdering

Het bedrijf Vlasman Sloopwerken is vandaag in opdracht van woningbouwcorporatie Portaal begonnen met de sloop van enkele tientallen woningen in de Zeeheldenbuurt in Leiden. Als eerste wordt asbest uit de dichtgetimmerde panden verwijderd. Aansluitend worden de tuinen leeggehaald. Daarna start de daadwerkelijke sloop van de huizen.

Tijdens de sloop wordt de stoep voor de woningen aan de Zijlsingel afgesloten. In plaats daarvan wordt er een voetpad aangelegd achter de woningen. Dat gebeurt zodra de tuinen daar zijn leeggehaald.

Als de nieuwe woningen begin 2021 worden opgeleverd, wordt de wijk ook vergroend. Portaal heeft een groenplan klaar, waarin staat wat er verandert. Rond de sloop en de nieuwbouw in de wijk kunnen niet alle bestaande bomen blijven staan. Die worden gekapt en later vervangen. Voor een deel op een andere plek dan waar ze nu staan. Bijvoorbeeld in verband met een andere indeling van de straat en de parkeerplaatsen.

Advertentie

Leiden zeeheldensloop


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×