El CID-week van start op Lammermarkt

14

De introductieweek voor de circa 3.500 nieuwe Leidenaren is vanmorgen om 9.30 uur begonnen op de Lammermarkt in Leiden. De hele week maken de nieuwe studenten van de Hogeschool Leiden en de Universiteit Leiden kennis met de stad, de universiteit en de studenten- en studieverenigingen.

Na het verzamelen op de Lammermarkt waarbij de eerstejaars werden verdeeld over ongeveer 350 mentorgroepjes, volgt tussen de middag een stadspicknick in het Huigpark. Vanmiddag is net als elk jaar de informatiemarkt in het gebied rond de Nieuwe Rijn. De studenten kunnen daar vooral kennismaken met het Leidse verenigingsleven.

Deze diashow vereist JavaScript.

(Foto’s: Emile van Aelst).

 

 

Delen

14 reacties

 1. Hoe eco is dit evenement? Zien veel ballonnen maar ook eco glazen?
  Wordt er wel met gelijke maat gemeten bij evenementen door de gemeente?

   • Rotte is een speudoniem voor Rottedam, geen idee wat die studenten daar zouden moeten doen als ze in Leiden studeren……..
    Overigens krijgt de gemeente geen geld voor de EL CID en Greet moet eens proberen te stoppen om overal neer te zetten dat mensen weg moeten, ik zou zeggen: weg met Greet!

   • Een Leids burger op

    Beste Greet, volgens mij gaat de gemeente over het verstrekken van vergunningen voor de diverse evenementen gedurende die Elcidweek.
    Het lijkt me niet dat de gemeente daar rijk van zal worden. 🙂
    Bovendien moeten die studenten die deelnemen aan de elcidweek 85 euro per persoon betalen.

 2. Dat heb ik gemerkt … maar dan rondom het Singelpark. Levensgevraalijke situatie voor argeloze passenten op fiets of met de auto. De ouderejaar gaven veelal een voorbeeld hoe je je niet moet gedragen in het openbaar: blokkeren van voetpaden maar ook fietspaden. Een oude mevrouw die met de fiets voor Vishandel Atlantic ontredderd een oplossing zocht om door een totaal gedesinteresseerde massa feuten hee te komen schoot zelfs vol… waarna ze uitgelachen werd… Zo leuk zijn studenten … Als dit het gehalte is van de nieuwe lichting dan mogen ze van mij meteen opsod…..

  • Piet Pekelharing op

   Ja, levensgevaarlijk. Er vallen ieder jaar tientallen doden op de eerste dag van de El-Cid.

   Man, ga toch lekker ergens anders zeuren.

 3. Natuurlijk is er wel eens een incident, als je zoveel jonge mensen bij elkaar brengt. Maar vergelijk dat bijvoorbeeld eens met voetballiefhebbers of met de onlusten rond oud-en-nieuw in de Leidse achterstandswijken. Dan gedraagt de gemiddelde eerstejaars zich toch wel heel braaf (in mijn tijd waren we toch echt wat meer ‘maatschappijkritisch’, maar dat terzijde). Bovendien zijn ze maar een keer jong en moeten ze zich toch wat kunnen uitleven voordat ze hun plekje in het raderwerk innemen. Ouderen (waar ik mezelf ook onder reken intussen) zijn zelf toch ook eens jong geweest! En wie probeert en dan ook met een fiets een groep eerstejaars te doorkruisen… ik had het graag gezien en had vrolijk meegelachen 🙂

 4. Bespeur ik hier enige jaloezie bij deze ‘Joep’? Vergeet echter niet dat je het over wetenschappers van de toekomst hebt. Als je nog in een auto wil kunnen rijden, heb je ze hard nodig. En als ‘me dochter’ ooit ziek wordt, wees dan maar blij dat er mensen zijn die geneeskunde kunnen en willen studeren. Joep is echter een echte Leienaar (of gewoon een student die een grapje uithaalt natuurlijk), en die staan helaas niet bekend om hun intelligentie.

   • Aan de beperkte woordenschat van ‘Joep’ zou ik zeggen dat het een tiener is die uit verveling hier berichtjes post óf het is iemand met een verstandelijke beperking . Gewoon laten kletsen dus, wij echte Leidenaars kunnen er wél van genieten.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline