Frauderende ambtenaar Leiderdorp definitief ontslagen

16

Een ambtenaar van de gemeente Leiderdorp die eind vorig jaar tegen de lamp liep omdat ze geld achterover had gedrukt, is ontslagen. Dat meldt het Leiderdorpse college in een brief aan de raad. In het najaar van 2018 werd ontdekt dat de vrouw zich schuldig had gemaakt aan verduistering in dienstbetrekking en ernstig plichtsverzuim. De gemeentesecretaris startte een onderzoek naar de malversaties en de vrouw werd geschorst. Dat leidde eind oktober 2018 tot aangifte bij de politie.

Half december werd de vrouw ontslagen en dat ontslag is nu definitief geworden, zo blijkt uit de brief. De gemeente heeft maatregelen genomen om herhaling te voorkomen. Volgens het college heeft de gemeentelijke accountant die maatregelen als adequaat beoordeeld. Leiderdorp gaat proberen om het volledige schadebedrag op de vrouw te verhalen.

Delen

16 reacties

  • Daarom gaan ze dat ook proberen hè, omdat het logisch is. Waarbij het niet logisch is dat je hier gaat neer zetten dat je het logisch vind. Want het is al logisch.
   Oftewel, als je niks toe te voegen hebt, reageer dan niet.

 1. Domenic Sanders

  Waarom wordt er geen naam genoemd , dat doen ze toch bij criminelen? Of is het zo, dat als je ambtenaar bent en je fraudeert je buiten de boeken mag blijven in de hoop op een baantje bij een andere gemeente?

 2. pfffff ik word zo moe van dit soort reacties, ga lekker iets nuttigs doen in plaats van je minderwaardige frustraties hier te uiten.

  • Je bent vrij om te reageren, dat jij je er aan stoort, zegt meer over jou dan over die ander. Welterusten!

   • En jij stoort je dus aan mij 😉 Dat bedoel ik dus, van die stompzinnige reacties, zo gaat Sleutelstad nooit een seriueze nieuwsste worden.

     • René Dentener op

      “Zo gaat Sleutelstad nooit een serieuze nieuwssite worden”(…) Alsjeblieft niet zeg, lekker zo laten als het is. Sleutelstad, het gezelligste digitale praathuis van Leiden en wijde omstreken!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline