(Foto's: PR).

Ook wandelen tijdens negende Leiden Ladiesrun

Het is alweer het negende jaar op rij dat de Leiden Ladiesrun wordt georganiseerd. Deze editie heeft iets nieuws. Voor het eerder kunnen ook wandelaars meedoen. De negende Ladiesrun wordt gehouden op vrijdag 6 september en er kan door de deelnemers gekozen worden uit twee afstanden: vijf of tien kilometer. Om de loop ook toegankelijk te maken voor minder getrainde lopers hebben de Leiden Ladiesrun en de Leidse RoadRunners Club de afgelopen periode een twaalftal clinics verzorgd.

Mikai (1) en zijn moeder Tanja die ook meeloopt. Achter Mikai’s gezonde uiterlijk gaat een vreselijke ziekte schuil: taaislijmziekte. 

Aan de leiden Ladiesrun is ieder jaar een goed doel gekoppeld. Dit jaar gaan alle opbrengsten naar de stichting ‘Muco & Friends‘ die geld inzamelt voor onderzoek naar de behandeling van taaislijmziekte (Cystic Fibrosis). Mensen met deze ziekte hebben slecht functionerende longen, darmen en immuunsysteem, waardoor extreme hygiëne en zware medicatie noodzakelijk zijn. Dat heeft een grote impact op het leven van de patiënt en zijn of haar gezin. Personen die aan deze ziekte lijden worden zelden ouder dan 40 jaar.

Ladies kunnen zich nog tot en met 2 september inschrijven via de website of op 6 september zelf bij de start in de Stevenshof.

Leiden Maatschappij Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×