In dit deel van Polderpark Cronesteyn lagen de nestresten op het wandelpad. (Foto: Chris de Waard).

Oud nest eikenprocessierups zorgt voor problemen in Cronesteyn

Op een wandelpad tussen de koeien en de kleigeisers in Polderpark Cronesteyn liggen delen van een oud nest van eikenprocessierupsen. een bewoner van de Professorenwijk die daar de hond uitliet, waarschuwt via buurtapp Nextdoor voor de jeuk veroorzakende nestresten: “Onze hond heeft gisteravond heel even een stuk in haar bek gehad. Direct naar een dierenarts gegaan en anti allergie medicatie gekregen. De hond lijkt geen last te hebben, maar ik heb nu twee hevig jeukende armen met rode bulten en vlekken en het wordt nog steeds heviger.” Het nest heeft in een boom gehangen aan een grote tak, maar is blijkbaar naar beneden gevallen.

Komend weekeinde worden in het gebied de Leidse Hooidagen georganiseerd. De organisatie daarvan is inmiddels gewaarschuwd en ook de gemeente Leiden is in kennis gesteld.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×