Herdenking Militair Indië Monument Leiden twintig jaar. (Foto's: Rob van Dullemen).

Minister bij herdenking Indië monument

Donderdagavond werden de Leidse soldaten die na de tweede wereldoorlog niet meer terug kwamen uit Indonesië, herdacht bij het Militair-Indië Monument in ‘Park de Put’ te Leiden. Het monument bestaat dit jaar twintig jaar en kreeg daarom een bijzonder stukje extra aandacht. Onder andere met het bezoek en een speech van minister Ank Bijleveld van Defensie in Museum Volkenkunde.

In bijzijn van veteranen, de minister en burgemeester Lenferink, begaven de bezoekers zich daarna naar het monument bij Molen de Put. Daar werden, begeleid door militair en muzikaal ceremonieel, een gedicht en de namen van de gevallenen voorgedragen. Hierop volgende de Last post met een minuut stilte en kransleggingen bij het monument.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×