Eelkje Colmjon nieuwe Leidse stadsfotograaf

Het komende jaar is Eelkje Colmjon stadsfotograaf in Leiden. Wekelijks op vrijdag is een foto van haar hand te zien in het Leidsch Dagblad. Vanmorgen werd aan de Papengracht 4 de expositie geopend van het werk van de zeven jonge antropologen die afgelopen jaar gezamenlijk invulling gaven aan de Leidse Stadsfotograaf.

Chris de Waard sprak met voorzitter Fred Hermsen van de Stichting Stadsfotograaf Leiden en met de nieuwe stadsfotograaf Eelkje Colmjon.

Die expositie is dit weekeinde te bezoeken als onderdeel van de Kunstroute Leiden en ook volgende weekeinde is het publiek welkom. Daarna verhuist de tentoonstelling naar de Oude UB aan het Rapenburg 70 waar publiek vanaf 26 oktober tijdens kantooruren welkom is.

Colmjon is de zevende Leidse stadsfotograaf. Het komende jaar legt ze wekelijks toekomstplannen en -dromen vast van inwoners van de Leidse regio. De eerste zeven heeft ze al gemaakt, zo vertelde ze vanmorgen nadat voorzitter Fred Hermsen van de Stichting Stadsfotograaf Leiden haar naar voren had geroepen. Het moeten bijzondere

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline