Joan Veldhuizen (links) met fractievoorzitter Melanie van Driel na de beëdiging als steunfractielid. (Foto: IJsbrand Terpstra).

Oud-wethouder wordt steunfractielid bij Progressief Oegstgeest

Joan Veldhuizen (GroenLinks) is donderdagavond benoemd tot steunfractielid voor Progressief Oegstgeest. Veldhuizen was van 2010 tot 2017 als wethouder in de gemeente Bladel onder meer verantwoordelijk voor het sociaal domein, waaronder de arbeidsmarkt, zorg en jeugd. Vanuit haar rol als steunfractielid zal ze zich in Oegstgeest met diezelfde onderwerpen bezig gaan houden in de raadscommissie Burger. “Ik heb 25 jaar in de zorg gewerkt, en doe dat eigenlijk nog steeds. Dat is waar mijn hart ligt.”

Met de beëdiging van Veldhuizen vult PrO het gat dat afgelopen voorjaar binnen de fractie ontstond na het vertrek van raadslid Ria Pasterkamp. Pasterkamp was zeer ervaren binnen het sociaal domein en haar vertrek zorgde daarom voor de nodige zorgen over het sociale karakter van de partij. “Het lijkt erop alsof ik precies op het goede moment ben gekomen”, zegt Veldhuizen die in mei verhuisde naar Oegstgeest. “Dat is heel toevallig.”


Verslaggever IJsbrand Terpstra in gesprek met het nieuwe steunfractielid Joan Veldhuizen

Veestapel
Het nieuwe steunfractielid was van 2010 tot 2017 wethouder voor GroenLinks en PRO5 in Bladel. Ze vertrok daar voortijdig uit de politiek na onenigheid met de rest het college van b en w over de uitbreiding van de veestapel in de gemeente. “Als wethouder die bestuurlijk verantwoordelijk is voor gezondheid kan ik geen verantwoordelijkheid nemen voor verdere toename van de veestapel en de risico’s die daarmee gepaard gaan. Het college had andere keuzes kunnen maken, maar heeft dat niet gedaan”, noteerde het ED de woorden die Veldhuizen destijds sprak bij haar vertrek.

Rol als wethouder
Op dit moment werkt Veldhuizen als Projectleider Dementie bij het Leidse Transmuralis, dat zich bezighoudt met regionale zorgvoorziening in het noordelijk deel van Zuid-Holland. Ze sluit niet uit dat ze op een later moment weer een rol als wethouder op zich wil nemen, maar loopt niet op de zaken vooruit. “Maar dat is van zoveel factoren afhankelijk dat dat moeilijk nu al te zeggen is.”


Joan Veldhuizen werd samen met Jeroen Das (D66) beëdigd als steunfractielid

Oegstgeest Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×