(Foto's: Chris de Waard).

Bontekoepark groentepark geopend in Zeeheldenbuurt

Precies tussen de buien door is gistermiddag in een lekker najaarszonnetje het Bontekoepark officieel geopend. Ook het Groentepark Bontekoe dat deel uitmaakt van het nieuwe park in de Zeeheldenbuurt werd in gebruik genomen door de vrijwilligers die nu nog voor een groot deel afkomstig zijn van Stadstuinderij Het Zoete Land. Die organisatie verbouwt al een aantal jaren groente op een stuk grond langs de Zoeterwoudsesingel en zet in de Zeeheldenbuurt nu een tweede tuinderij op waar groente verbouwd gaat worden ten behoeve van de even verderop gevestigde Voedselbank Leiden.

Chris de Waard nam een kijkje in het nieuwe park en sprak achtereenvolgens met wethouder Leewis die de opening verrichtte, Stadstijger Max van der Leek die met een groepje duizend euro won bij Awesome Leiden met hun project ‘Samen Planten, Samen Oogsten’. Verder komen komen Jessica Zwartjes van de groentetuin en Annemarie Koopman van de buurtvereniging nog aan het woord.

 

Duurzaamheid Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×