De afgelopen maanden is de Bontekoestrook getransformeerd tot Bontekoepark. Zaterdagmiddag is de feestelijke opening. (Foto: Chris de Waard).

Zaterdag feestelijke opening Bontekoepark

Wethouder Martine Leewis opent kom,ende zaterdagmiddag op feestelijke wijze het nieuwe Bontekoepark in de Zeeheldenbuurt. Dit park is dit voorjaar aangelegd op de verwaarloosde Bontekoestrook tussen de woonwijk Zeeheldenbuurt en het bedrijventerrein De Waard. Buurtvereniging Zeeheldenbuurt, Speeltuinvereniging Ons Eiland en Groentepark Bontekoe organiseren een feestelijk programma.

Om 15.00 uur zal wethouder Leewis het park openen tijdens een bijeenkomst in een grote tent in het park. Aansluitend vertelt de Sprookspreker het verhaal van de Scheepsjongens van Bontekoe (alle leeftijden). Daarna is er van 15.30 tot 17.00 uur live muziek van liedjeszanger Melle. Ook voor catering (poffertjes, koffie, thee en limonade) is gezorgd.

Veel te doen voor buurtkinderen (vanaf 15.30 uur)
Voor de buurtkinderen is er veel te doen: zij kunnen leren BMX-en Longboarden in het Bontekoepark onder leiding van een instructeur. Voor een helm en beschermers wordt gezorgd. Ook kunnen kinderen komen tekenen en kleien in de tent met Marieke van Middelkoop (van de animatieserie Pim & Pom).

Workshops met de hond (vanaf 15.30 uur)
Er zijn speciaal voor bewoners van de wijk twee workshops van Hondenschool Kwispelcollege waaraan hondenbezitters met hun hond kunnen meedoen: eentje over hondentaal, hoe je de signalen van je hond nog beter kunt begrijpen en eentje over hoe je de omgang tussen honden en kinderen. Deze workshops vinden plaats in het Zeeheldenpark (losloopgedeelte) dat vlakbij ligt.

Groentepark Bontekoe
De bezoekers kunnen ook een kijkje nemen in het Groentepark Bontekoe, dat in het park gevestigd is. Dit is een moestuin in oprichting die straks groente en fruit aan de Voedselbank Leiden gaat leveren. De moestuiniers zijn aanwezig om over dit plan te vertellen. Je kunt een bosje bloemen plukken of meehelpen groenbemester inzaaien voor een goede oogst volgend jaar.

Kiosk Tasmanpark
Even verderop ligt om  de hoek het Park Zeeheldenbuurt. Althans, zo heette het park in de volksmond, maar officieel had het helemaal geen naam. Dat gaat veranderen. Het naamloze park wordt Tasmanpark. In dat park komt ook een kiosk te staan. Een ontwerp daarvan is zaterdag ook te zien bij de opening  van het Bontekoepark.

Duurzaamheid Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×