Van links naar rechts Raymond en Yvonne van Hof van Sijfhoff en Sleutelstad-programmamaker Annan Verboom. (Foto: Chris de Waard).

Hof van Sijfhoff heeft 'kookboek plus' met recepten en verhalen

De lekkerste recepten gecombineerd met mooie verhalen over een bijzondere lunchroom. Dat is het kookboek ‘Sijtje op recept’ dat leerwerkbedrijf Hof van Sijthoff deze week heeft gepresenteerd. In de lunchroom van de Gemiva-SVG Groep in de Doezastraat werken sinds ruim drie jaar mensen met een beperking om ervaring op te doen en zo een bijdrage te leveren aan de Leidse samenleving.  De producten die er gebruikt worden zijn biologisch en worden voor een deel ook zelf verbouwd.

Annan Verboom sprak in de uitzending met Yvonne en Raymond van Hof van Sijfhoff over het bijzondere kookboek.

In april 2016 opende lunchroom Hof van Sijthoff haar deuren in de Doezastraat in Leiden. En nu, ruim drie jaar later, brengt deze unieke horecagelegenheid een eerste kookboek uit. Een kookboek plus, want naast recepten uit de keuken van Hof van Sijthoff staat in het boek ook het verhaal over het bijzondere concept en de verhalen van de mensen achter de lunchroom.

Projectleider Hiske Faber vertelt: “Na ruim drie jaar kunnen we voorzichtig concluderen dat het Hof van Sijthoff-recept werkt! Mensen komen graag in de lunchroom en aan vrijwilligers geen tekort: mensen met verschillende expertise melden zich en zetten zich met veel plezier in. En lokale (horeca) ondernemers werken en denken graag met ons mee.”

Samen
Hof van Sijthoff heeft een nauwe samenwerking met verschillende Leidse (horeca)ondernemers, de gemeente, de bewoners, zorgorganisaties en (speciale) onderwijsinstellingen. In het kookboek ‘Sijtje op recept’ maakt de lezer ook kennis met een aantal partners van de lunchroom.

Economie Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×