Ashley North volgt Martine Leewis op als wethouder voor GroenLinks Leiden

10

De GroenLinks-fractie draagt Ashley North voor als nieuwe wethouder in Leiden. De huidige fractievoorzitter van GroenLinks neemt de portefeuille over van Martine Leewis die onlangs haar ontslag aankondigde. North wordt dus wethouder Duurzaamheid, Mobiliteit & Beheer Openbare Ruimte in het Leidse college. North: “Ik ben heel blij met het vertrouwen van de fractie en sta te popelen om de duurzame en groene ambities van mijn partij en dit college te realiseren.”

Chris de Waard sprak met GroenLinks-raadslid Gebke van Gaal over de opvolger van Martine Leewis door Ashley North.

De 28-jarige North is sinds 2014 raadslid en werd vorig jaar fractievoorzitter. Hij was als onderhandelaar nauw betrokken bij de totstandkoming van het beleidsakkoord en is opgegroeid in de Leidse regio. “Zijn hart voor de stad, zijn politieke ervaring en kunde en zijn creatieve energie om zich taaie dossiers eigen te maken, maken hem de geknipte kandidaat om verder te werken aan de uitvoering van het beleidsakkoord.”, aldus Jos Olsthoorn, voorzitter van de selectiecommissie.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

De voorgedragen wethouder maakt zijn opwachting bij de ledenborrel van @groenlinks.leiden

Een bericht gedeeld door sleutelstad (@sleutelstad) op

Nadat Norths voorganger Leewis aankondigde haar functie neer te leggen, heeft de fractie een snel en nauwkeurig proces opgezet om haar opvolger te vinden. Verschillende kandidaten hebben zich gemeld, of zijn benaderd, waarvan met enkele meer formele gesprekken zijn gevoerd. Na een zorgvuldige afweging, bleek North unaniem gedragen te worden door de fractie. “Ik ben heel blij met dat vertrouwen en heb veel zin om nu in een andere rol samen te werken met de fractie, de hele raad en mijn nieuwe collega´s in het college aan de vergroening en verduurzaming van onze stad.”, aldus de beoogd wethouder.

Chris de Waard sprak met GroenLinks-raadslid Gebke van Gaal over de opvolger van Martine Leewis door Ashley North.

North: “Ik kan niet wachten om nader kennis te maken met de vele bevlogen inwoners, ambtenaren en organisaties die zich met groen, duurzaamheid en schone verkeersvormen bezig houden. En intussen werken we hard door om voort te bouwen op de basis die Martine op deze dossiers heeft gelegd. Ik ben haar erg dankbaar voor haar grote inzet en kijk uit naar de inwerk- en overdrachtsperiode die we samen ingaan.”

Delen

10 reacties

   • Alleen als je een ondernemer bent die wel eens wat geregeld wil hebben in ruil voor een donatie.

 1. Gerard van Hees op

  Ashley, heel veel succes in je nieuwe functie. Je moet nog beginnen en de eerste reactie hierboven is al negatief. Een mooie aanmoediging, geen spoor zonder dwarsliggers!

  • Natalie Greven op

   Op wat voor manier is dat duidelijk? Want dat initiatief valt niet onder Norths nieuwe portefeuille.

 2. Fred Stolwijk op

  O wat zijn we blij met een nieuwe wethouder die als enige ervaring inbrengt dat hij geschiedenisleraar was. Die zal veel voor de stad kunnen betekenen. Wonderlijk echter dat deze geschiedenisleraar kennelijk niet bekend is met de recente geschiedenis van zijn eigen partij; GroenLinks is immers een bonte verzameling van communisten en terroristen die dit jaar op hun jaarcongres de BDS-resolutie heeft ondertekend. (BDS is opgericht door 171 Palestijnse organisaties die er alles aan zullen doen dat zal leiden tot vernietiging van de Joodse staat. BDS staat voor boycot, desinvesteringen en sancties).
  Kortom, we verwelkomen als nieuwe stadsbestuurder een geschiedenisleraar die lid is van een clubje linkse jodenhaters. Maar gelukkig heeft hij er erg veel zin in. Zou ik ook doen in zijn geval want als geschiedenisleraar kom je niet aan een ton salaris per jaar met een goudgerande vertrekregeling en pensioen.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline