Chris Tap met zijn leeuwen. (Foto: Lucas van Leydenfonds).

Na varken en olifant nu ook leeuw naar Lammermarkt

Het begrip ‘Leiden Zoo’ krijgt langzaam aan steeds meer body. Nadat er eerder dit jaar een kunstwerk van een enorm varken op de Lammermarkt stond, volgde twee weken geleden een olifant van staal en hout van dezelfde kunstenaar, Jantien Mook. Die ‘Weeping Elephant’ krijgt komende woensdag gezelschap van een leeuw.

Chris de waard sprak met Jacowies Surie over het volgende kunstwerk van een dier dat naar de Leiden Zoo komt.

De Amsterdamse kunstenaar Chris Tap komt met een van zijn sculpturen naar het cultuurplein. Het gaat om een levensgrote leeuw in brons. Van die leeuw wordt ook een 3D scan gemaakt en worden uitvergroot tot vijf meter in schuim. Dat wordt met een laag klei bedekt en vervolgens in brons gegoten. Het wordt volgens de kunstenaar de grootste leeuw van de Benelux.

Tap geeft op het Cultuurplein Lammermarkt ook een serie workshops, zodat mensen ook zelf aan de slag kunnen met klei en gereedschap. Chris Tap is daarvoor in Leiden aanwezig met zijn mobiele atelier op woensdag 30 oktober, zaterdag 2 november, woensdag 6 november, zaterdag 9 november, woensdag 13 november en zaterdag 16 november. steeds van 12.00 uur tot zonsondergang.

Meedoen is gratis en kan zonder aanmelding. Schoolklassen of andere grote groepen die willen deelnemen kunnen beter eerst even mailen naar info@lucasvanleydenfonds.nl.

Cultuur Leiden leidenzoo


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×