Chris Tap werkt op de Lammermarkt aan zijn leeuw. (Foto's: Robbert van Cleef en Emile van Aelst).

Leeuw aangekomen bij Leiden Zoo op Lammermarkt

Een levensgrote olifant van staal en hout staat al op de Lammermarkt in Leiden, maar waarom zouden we daar niet een aantal dieren aan toevoegen? Dat is het idee voor de Leiden Zoo. Het doel is om de Lammermarkt, wat doorgaans een wat leeg plein is, tijdelijk wat cachet te geven met een soort dierentuin. Niet met echte dieren dus, maar met kunstwerken. Zo werkt Chris Tap nu aan een leeuw.

Robbert van Cleef van mediapartner Omroep West in gesprek met beeldend kunstenaar Chris Tap over zijn levensgrote leeuw.

Tap geeft op het Cultuurplein Lammermarkt ook een serie workshops, zodat mensen ook zelf aan de slag kunnen met klei en gereedschap. Chris Tap is daarvoor met zijn mobiele atelier in Leiden aanwezig op zaterdag 2 november, woensdag 6 november, zaterdag 9 november, woensdag 13 november en zaterdag 16 november. steeds van 12.00 uur tot zonsondergang.

Eerder stond er ook al een enorm varken naast molen De Valk en ook in de komende maanden is het de bedoeling om regelmatig nieuwe kunstwerken van dieren een tijdelijke plek te geven op het Cultuurplein Lammermarkt.

Cultuur Leiden Nieuws leidenzoo


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×