Borden wijzen automobilisten op de komende bomenkap. (Foto: Chris de Waard).

Bomen Hooigracht volgende week tegen de vlakte

Aanstaande woensdag worden op de Hooigracht in Leiden alle bomen gekapt. Ze  moeten wijken voor de centrumroute. Die doorgaande route tussen de stations Leiden Lammenschans en Leiden Centraal wordt gefaseerd gerealiseerd door het tracé opnieuw in te richten. De Lammenschansweg en de omgeving van de Jan van Houtbrug zijn al klaar. Het volgende deel loopt van de Sint Jorissteeg tot en met de Pelikaanstraat.

In januari beginnen de werkzaamheden. De gemeente wacht daarmee tot na de voor de ondernemers belangrijke feestmaand december voorbij is. Wel worden vooruitlopend op de herinrichting die van gevel tot gevel loopt alle bomen in de straat omgezaagd. Als de herinrichting klaar is komen er nieuwe bomen terug. Meer dan er nu worden weggehaald en qua grootte beter passend bij de straat.

Leiden Maatschappij Centrumroute


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×