Genderneutrale prijzen bij Kapsones Kappers

Goederen en diensten moeten voor mannen en vrouwen gelijk zijn. Een richtlijn waarin dat is opgenomen, werd al vijftien jaar geleden opgesteld door de Europese Unie. Speciaal voor de kappersbranche is opgenomen dat verschillende tarieven voor mannen en vrouwen niet mogen. “Want waarom betaalt een vrouw met kort haar niet dezelfde prijs voor een knipbeurt als een man,” vroeg Volkskrant-journaliste Mirjam Leunissen zich onlangs af toen ze in de kappersstoel zat.

“Eigenlijk een hele goeie vraag,” vond ook de Leidse kapster Nelly Brands van Kapsones Kappers in de Doezastraat. Ze besloot om de verschillende tarieven meteen te schrappen en voortaan genderneutrale prijzen te rekenen. De prijs wordt voortaan bepaald door de hoeveelheid werk, niet door het geslacht van de klant.

Economie Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×