Indrukwekkende dronebeelden afgebrande kerk Hoogmade

17

De brand die maandagmiddag razendsnel om zich heen greep in de Onze-Lieve-Vrouw-Geboortekerk in Hoogmade heeft voor miljoenen euro’s schade aangericht. De brand ontstond bij onderhoudswerkzaamheden aan het dak. Het dak en de spits van de kerktoren vielen in no-time ten prooi aan de vlammen.

De verwoestingen zijn goed te zien op dronebeelden die vandaag werden gemaakt, nadat het vuur gedoofd was.

 

Delen

17 reacties

    • Rudolf Le Poole op

      Inderdaad; zulk goed metselwerk dat het de moeite waard lijkt uit te zoeken of dit karkas weer terug bte bouwen is! Is er al een Herbouw-commissie gevormd? En een inventaris gemaakt van fundraising mogelijkheden? Kijk daarbij vooral niet alleen naar Hoogmade inwoners. Ik denk dat velen tot wel 50 km in de omtrek ontzet zijn over hoeveel verwoesting van het landschap gemoeid is met het verlies van deze karakteristieke kerk!

Laat een reactie achter

Je bent nu offline