Waddingerbrug in storing (Foto: Regio15).

Zorgen om veiligheid bruggen in Zuid-Holland

De Statenfracties van VVD en Forum voor Democratie in Zuid-Holland willen weten of de bruggen in de provincie wel veilig en in goed staat van onderhoud zijn. Dat schrijft het AD. De aanleiding vormt de afsluiting van de constructief onveilige hefbrug in Boskoop, drie weken geleden.

Statenlid Silvio de Groot van Forum voor democratie kan zich niet voorstellen dat de problemen met de hefbrug in Boskoop op zichzelf staan. Vorige week stelde VVD-Statenlid Mirjam Nelisse ook al vragen over de provinciale bruggen aan gedeputeerde Floor Vermeulen. Onder meer naar aanleiding van de aanhoudende problemen met de Waddingerbrug. “Van de 62 beweegbare bruggen zijn er nu twee met problemen. Verzeker ons dat de andere bruggen wél goed functioneren,” aldus Nelisse.

Leiden telt 21 provinciale bruggen waarvan er negentien ‘beweegbaar’ zijn.. Overzicht via Varen Zuid-Holland.

Forum voor Democratie wil nu de inspectie- en onderhoudsrapporten inzien van alle 62 beweegbare bruggen die eigendom zijn van de provincie. Naast constructieproblemen speelt volgens De Groot ook de bediening van de bruggen vanaf een centrale locatie een rol. Verantwoordelijk bestuurder Vermeulen heeft geen panklaar antwoord op de vragen, maar de provinciebestuurder heeft beloofd om alle gevraagde rapporten te verstrekken.

Zolang de oorzaak van de serie storingen aan de Waddingerbrug niet is achterhaald, is er tijdens elke spits een monteur aanwezig om eventuele storingen direct op te lossen. De hefbrug in Boskoop kan naar verwachting op 18 november weer in gebruik worden genomen.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×