(Foto's: Emile van Aelst, video Chris de Waard).

Gijs Holla nieuwe Centrummanager Leiden

Gijs Holla gaat vanaf begin volgend jaar aan de slag als de nieuwe centrummanager van Centrummanagement Leiden. Hij is de opvolger van Hans Gennotte, die feitelijk nooit aan de slag ging door een verschil van inzicht met het bestuur. Holla werkt nu als manager bestuursstaf en bestuurssecretaris bij de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) in Utrecht. In Leiden is hij vooral bekend als raadslid en fractievoorzitter van de PvdA. Deze functies legt hij in de eerstvolgende raadsvergadering op 3 december neer.


De benoeming van Gijs Holla werd bekendgemaakt op in het Handelshuis aan de Stationsweg in Leiden

Holla is blij met zijn benoeming. “Ik heb er enorm veel zin. Dit is voor mij een droombaan! Als centrummanager ga ik voor en met de ondernemers in het centrum aan de slag om de mooiste binnenstad van Nederland nog aantrekkelijker, beter bereikbaar en economisch vitaler te maken”, zegt hij.

Chris de Waard in gesprek met de nieuwe centrummanager Gijs Holla.

Belangenbehartiger
De voorzitter van het centrummanagement Hans Janssens licht de keuze voor Holla toe. “De keuze voor Gijs was unaniem. Hij is een belangenbehartiger met een groot hart voor de stad en hij heeft een schat aan nuttige kennis en ervaring, die hij nu voor de ondernemers gaat inzetten. Zijn nieuwe rol zal anders zijn dan die hij tot nu toe speelde in de stad en hij staat te popelen om aan de slag te gaan. Daar hebben we als bestuur alle vertrouwen in.”

Holla gaat per 1 februari aan de slag. Holla: “Ik begin niet op kantoor, maar bij de ondernemers in de binnenstad, door in hun winkels en in de horeca mee te lopen en de dagelijkse praktijk te ervaren. Zo leer ik de uitdagingen die voor mij liggen het snelste kennen en kan ik met veel ondernemers persoonlijk kennis maken.”

Gemeenteraad
Met het aantreden als nieuwe centrummanager legt Holla zijn functie als raadslid voor de PvdA neer. Dat doet hij tijdens de raadsvergadering van 3 december, waardoor er een zetel in de gemeenteraad vrijkomt. Wie die plek gaat vullen, wordt bepaald aan de hand van de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen. Na wethouder Marleen Damen en voormalig raadslid Anna van den Boogaard, heeft het huidige duo-raadslid Suzanne van der Jagt als volgende recht op de raadszetel.

Holla vervulde ook de functie van fractievoorzitter van de PvdA, die functie legt hij per direct neer. Vice-fractievoorzitter Abdelhaq Jermoumi neemt die taak voorlopig waar.

Economie Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×