Gijs Holla nieuwe Centrummanager Leiden

19

Gijs Holla gaat vanaf begin volgend jaar aan de slag als de nieuwe centrummanager van Centrummanagement Leiden. Hij is de opvolger van Hans Gennotte, die feitelijk nooit aan de slag ging door een verschil van inzicht met het bestuur. Holla werkt nu als manager bestuursstaf en bestuurssecretaris bij de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) in Utrecht. In Leiden is hij vooral bekend als raadslid en fractievoorzitter van de PvdA. Deze functies legt hij in de eerstvolgende raadsvergadering op 3 december neer.


De benoeming van Gijs Holla werd bekendgemaakt op in het Handelshuis aan de Stationsweg in Leiden

Holla is blij met zijn benoeming. “Ik heb er enorm veel zin. Dit is voor mij een droombaan! Als centrummanager ga ik voor en met de ondernemers in het centrum aan de slag om de mooiste binnenstad van Nederland nog aantrekkelijker, beter bereikbaar en economisch vitaler te maken”, zegt hij.

Chris de Waard in gesprek met de nieuwe centrummanager Gijs Holla.

Belangenbehartiger
De voorzitter van het centrummanagement Hans Janssens licht de keuze voor Holla toe. “De keuze voor Gijs was unaniem. Hij is een belangenbehartiger met een groot hart voor de stad en hij heeft een schat aan nuttige kennis en ervaring, die hij nu voor de ondernemers gaat inzetten. Zijn nieuwe rol zal anders zijn dan die hij tot nu toe speelde in de stad en hij staat te popelen om aan de slag te gaan. Daar hebben we als bestuur alle vertrouwen in.”

Holla gaat per 1 februari aan de slag. Holla: “Ik begin niet op kantoor, maar bij de ondernemers in de binnenstad, door in hun winkels en in de horeca mee te lopen en de dagelijkse praktijk te ervaren. Zo leer ik de uitdagingen die voor mij liggen het snelste kennen en kan ik met veel ondernemers persoonlijk kennis maken.”

Gemeenteraad
Met het aantreden als nieuwe centrummanager legt Holla zijn functie als raadslid voor de PvdA neer. Dat doet hij tijdens de raadsvergadering van 3 december, waardoor er een zetel in de gemeenteraad vrijkomt. Wie die plek gaat vullen, wordt bepaald aan de hand van de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen. Na wethouder Marleen Damen en voormalig raadslid Anna van den Boogaard, heeft het huidige duo-raadslid Suzanne van der Jagt als volgende recht op de raadszetel.

Holla vervulde ook de functie van fractievoorzitter van de PvdA, die functie legt hij per direct neer. Vice-fractievoorzitter Abdelhaq Jermoumi neemt die taak voorlopig waar.

Deze diashow vereist JavaScript.

Delen

19 reacties

 1. Een Leids burger op

  De vorige Centrummanager was vertrokken omdat de baan niet aan zijn verwachtingen voldeed. Nu maar zien hoelang Holla het zal volhouden.
  Wat mij betreft mag die, mijns inziens, overbodige functie verdwijnen.

 2. Er zijn voor een centrummanager genoeg uitdagingen in Leiden. De uitgebreide leegstand van winkelpanden, de vele online bedrijven, de toenemende stroom toeristen, de verkamering, de huidige horeca en verdeling van terrassen. En die lijst is zeker niet compleet. Daarbij moet Holla samenwerken met verschillende Wethouders en de winkeliersvereniging van het centrum. Lijkt me een behoorlijke uitdaging.

 3. Het Centrummanagement is opvallend onzichtbaar geweest, dit jaar.
  Geef HOLLA de kans daar iets aan te doen.
  Oordeel later.
  Aan het lijstje van EMILE voeg ik de sluiting van HUDSON’s BAY toe.
  Is HOLLA achter de schermen al actief bezig met dit dossier?

  • Een Leids burger op

   Tot nu toe hebben we alleen nog maar HOLLE Fratsen van HOLLA gehoord zoals het autoluw maken van de binnenstad tenkoste van meer verkeer op Hooigracht-Langegracht.. Alsof de binnenstad(centrum) al niet autoluw was…
   Ook de toenememde stoom toeristen en leegstaande winkelpanden heeft een centrummanager niet in de hand. En als zich opnieuw een grote winkelketen in het voormalig v&D gebouw zou willen vestigen komt die er dan toch wel, ook zonder centrummanager.

 4. Gijs Holla heeft zich als raadslid bijzonder verdienstelijk gemaakt. Hij stond op de bres voor de belangen van de Leidse burger, met name waar het gaat om leefbaarheid en het trachten in banen te leiden van de uit de hand gelopen verkamering. Daarbij had hij bijvoorbeeld ook oog voor de belangen van de student als deze eenmaal is afgestudeerd en in Leiden zou willen blijven wonen, een gezin wil stichten en carrière wil maken. Ik wens Gijs veel succes in zijn nieuwe functie en ik hoop dat er een raadslid is die zijn werk met dezelfde passie oppakt.

 5. Ik feliciteer Gijs Holla met zijn nieuwe baan. Hij heeft zich de afgelopen jaren laten kennen als iemand die belangen weet te verenigen, die oog heeft voor zowel de bedrijven- en economische kant als voor de grote betekenis van de woonfunctie van de (binnen-) stad voor Leiden als geheel.
  Ik wens hem heel veel succes (en als dat nodig is) sterkte

 6. Als het aan Gijs Holla PvdA had gelegen had er nu een lege trein langs de dichtgetimmerde winkels op de Breestraat gedenderd…
  Op een dergelijke lange termijn visie zit Leiden echt te wachten…
  Misschien toch een kartel…

Laat een reactie achter

Over de auteur

IJsbrand Terpstra

Politiek verslaggever in de Leidse regio en presentator van Politiek071.

Je bent nu offline