De winnaars en jury van de Leidse vrijwilligersprijzen in 2018. (Foto: Corine Zijerveld Fotografie).

Genomineerden Leidse Vrijwilligersprijs bekend

De jury van de Leidse Vrijwilligersprijs heeft maandag de genomineerden voor de jaarlijkse Leidse Vrijwilligersprijs en Leidse Organisatieprijs bekend gemaakt. Dit jaar reikt zij ook een toekomstprijs uit aan een jonge vrijwilliger. Wie de toekomstprijs krijgt, dat houdt de jury nog geheim. Op woensdag 11 december worden de prijzen uitgereikt in de Burgerzaal van het Leidse stadhuis. De avond start om 19.30 uur.

Genomineerden Leidse vrijwilligersorganisatieprijs

Stichting Guney
Voor de vrijwilligers organiseert Stichting Guney geregeld bijscholingsbijeenkomsten om het vrijwilligerswerk verder te ontwikkelen. Daarnaast wordt er 2 keer per jaar een teambuilding momenten ingepland. Ieder vrijwilliger heeft een taakomschrijving, een stappenplan en een coach. Taken en knelpunten worden besproken en opgelost. De stichting zoekt actief de samenwerking met diverse sociaal maatschappelijke organisaties in Leiden en omgeving. Zo biedt zij de vrijwilligers nieuwe kansen.

Activiteiten comité Zuiderkwartier
Het activiteiten comité van speeltuinvereniging Zuiderkwartier verzorgt al 94 jaar de draaiboeken bij activiteiten, organiseert vergaderingen en is actief betrokken bij het werven van nieuwe vrijwilligers. Zuiderkwartier vraagt de jeugd van nu zich in te zetten voor de kleintjes van morgen. De meeste vrijwilligers hebben vroeger zelf in de speeltuin gespeeld.

De Leidse Watervrienden
De vereniging draait puur op vrijwilligers, van zweminstructeurs tot het bestuur. “Hierdoor blijven de zwemlessen betaalbaar en dat is erg belangrijk voor veel Leidse gezinnen”, zo stellen de Watervrienden. “Bovendien geldt dat leden die zelf zwemles geven hun kinderen voor de helft van het lesgeld op zwemles mogen doen. Zo kunnen ook de lage inkomens op zwemles”. Met feestdagen krijgen de vrijwilligers een kleinigheidje en er is jaarlijks een vrijwilligersfeestje. Vrijwilligers worden bovendien gestimuleerd om een zweminstructeuropleiding te volgen.

Genomineerden Leidse vrijwilligersprijs

Jeffrey Veldt
“Jeffrey is in een groot gat gesprongen toen de vorige penningmeester stopte met zijn functie. Voor zowel de Leidse Reddingsbrigade en Zwemschool Leiden is hij penningmeester geworden en daarmee lid van het dagelijks bestuur. En deze functie vervult hij super!”, is in de voordracht van Veldt te lezen. Naast penningmeester is hij bij de reddingsbrigade actief in de Commissie Facilitair en als waterhulpverlener. Bij Zwemschool Leiden is hij bijna wekelijks te vinden achter de balie in het Vijfmeibad of de Zijl.

Anja Massaar
3 Oktober Vereniging, Singelloop, Verkeersregelaar, 3 oktober kraam en nog veel meer… Anja Massaar doet al jaren veel vrijwilligerswerk. Vaak samen met haar man: Nico Massaar. Bijna iedereen in Leiden en omgeving heeft haar weleens gezien of kent haar van een evenement.

Anneke Fennema
Vanaf (bijna) het begin is Annekem Fennema een van de drijvende krachten achter Museum Het Leids Wevershuis. Zij heeft er mede voor gezorgd dat er jaarlijks ongeveer 4500 bezoekers komen, ze coördineert de vrijwilligers die het museum 6 dagen in de week open houden (van 13.00 – 16.00), de wisselende exposities van textielkunstenaars (iedere 6 weken) worden door haar georganiseerd en gecoördineerd, zijn zorgt ervoor dat de vrijwilligers ieder jaar even in het zonnetje worden gezet, zij onderhoudt mede de contacten in de stad, zij zorgt ervoor dat op het oude weefgetouw weefdemonstraties gegeven worden en dat de theedoeken die daarop geweven worden, worden verkocht. De opbrengst is voor het Wevershuis.

Leiden Leidse Vrijwilligersprijs


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×