Zwembad Het Wedde (Foto: Chris de Waard).

Organisaties spelen in op onderwijsstaking 30 en 31 januari

Verschillende bedrijven en politieke partijen spelen in op de landelijke onderwijsstakingen van 30 en 31 januari. Omdat de kinderen twee dagen vrij zijn, hebben sommige bestemmingen voor een dagje uit speciale aanbiedingen. Maar ook politieke partijen komen met speciale acties voor het onderwijs.

Rijksmuseum Boerhaave is op de stakingsdagen gratis toegankelijk voor zowel kinderen als een begeleider. In de Schaatshal Leiden kunnen kinderen tot 12 jaar voor slechts 2,50 schaatsen.  Zwembad Het Wedde in Voorschoten is geopend tot 15.00 uur en kost bovendien tussen 12.00 een 15.00 uur slechts 2,50 per toegangskaartje. Zwembad Poelmeer in Oegstgeest is zelfs nog een kwartier langer open, tot 15.15 uur, terwijl het Tikibad van Duinrell in Wassenaar juist eerder open gaat: om 12.00 uur in plaats van 16.00 uur.

Een heel andere insteek komt van de Jonge Democraten, de jongerenorganisatie van D66. Verschillende leden gaan op 24 januari een dag meehelpen op basisscholen, waaronder Bredeschool Merenwijk.. Het idee is dat ze daarmee leraren een steuntje in de rug geven.

Maatschappij Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×