Nieuwbouw Leonardo College krijgt vorm

6

De voorgenomen nieuwbouw van het Leonardo College aan de Telderskade, die eerder geplaagd werd door uitstel en forse overschrijding van het budget, komt in een volgende fase. De betrokken partijen gaan beginnen aan een gedetailleerde uitwerking van de plannen, zodat ze een bouwvergunning aan kunnen vragen.

Omdat de school deels over de huidige parkeerplaats van de Vijf Meihal gebouwd wordt, heeft de gemeente 35 nieuwe parkeerplaatsen aangewezen. Die komen tijdelijk aan de zijkant van de Vijf Meihal. Op de lange termijn zal de parkeersituatie helemaal veranderen door de bouw van woningen en het nieuwe Indoor Sportcentrum.

Het Leonardo College voor MAVO, HAVO en VWO is een zogenaamde Topsport Talentschool, die leerlingen de mogelijkheid geeft om onderwijs te combineren met een topsportontwikkeling. Het gebouw wordt volledig energieneutraal en zal een deel van de buitenruimte openbaar maken voor de buurt. In het najaar van 2021 wordt de oplevering verwacht.

Delen

6 reacties

 1. Waar komen die nieuwe parkeerplaatsen? Ik kan dat nergens vinden. Groenstrookje weghalen of zo? Al dat lastige groen ook. Je moet toch wat om energieneutraal te zijn. Hop wel dat die bouw eindelijk snel doorgaat, voordat het geld op is.

   • Klopt. En daarin stast dat de bomen niet bijzonder zijn en er herplant zal plasts vinden. Het is nou niet dat er een mooi bos staat ofzo, gewoon een zooitje ongeregeld groen.

    • Bea Hoogheid op

     Als het criterium “mooi bos” moet zijn dan kan zowat alles in Leiden worden gekapt behalve misschien het Leidse Hout. Hoe ongeregelder het groen hoe groter de aantrekkingskracht voor allerlei stadsvogels die we ook al uit onze betegelde tuinen hebben verjaagd. Hoe minder ‘rommelhoekjes’ hoe minder kans voor insecten, vogels en ook andere dieren als egels en vleermuizen. Herplant kan helaas de eerste jaren bij lange na niet opvangen wat verloren is gegaan. Belangrijke keuzes, ook voor de generaties na ons!

     • Daarom dus een school, zodat we dat kunnen leren. Een aantal bomen tussen een druk parkeerterrei en drukke weg lijkt mij niet echt vogelvriendelijk.
      Daarbij is er bij het bouwproject ook aandacht voor omliggend groen.Misschien moet je je eerst even inlezen.

Laat een reactie achter

Over de auteur

Cor van der Velden

Je bent nu offline