Impressie van het nieuwe gebouw. (Beeld: ZENZO Maatschappelijk Vastgoed).

Nieuwbouw Leonardo College krijgt vorm

De voorgenomen nieuwbouw van het Leonardo College aan de Telderskade, die eerder geplaagd werd door uitstel en forse overschrijding van het budget, komt in een volgende fase. De betrokken partijen gaan beginnen aan een gedetailleerde uitwerking van de plannen, zodat ze een bouwvergunning aan kunnen vragen.

Omdat de school deels over de huidige parkeerplaats van de Vijf Meihal gebouwd wordt, heeft de gemeente 35 nieuwe parkeerplaatsen aangewezen. Die komen tijdelijk aan de zijkant van de Vijf Meihal. Op de lange termijn zal de parkeersituatie helemaal veranderen door de bouw van woningen en het nieuwe Indoor Sportcentrum.

Het Leonardo College voor MAVO, HAVO en VWO is een zogenaamde Topsport Talentschool, die leerlingen de mogelijkheid geeft om onderwijs te combineren met een topsportontwikkeling. Het gebouw wordt volledig energieneutraal en zal een deel van de buitenruimte openbaar maken voor de buurt. In het najaar van 2021 wordt de oplevering verwacht.

Leiden Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×