Impressie van het nieuwe Indoor Sportcentrum. (Beeld: gemeente Leiden).

Afspraken over horeca in nieuw Indoor Sportcentrum rond

Het Leidse college heeft de gemeenteraad laten weten hoe de horeca-exploitatie van het nieuwe Indoor Sportcentrum geregeld gaat worden. Dit centrum, dat gebouwd gaat worden op het hoofdveld van FC Boshuizen aan de Boshuizerkade, gaat de verouderde Vijf Meihal en 3 Octoberhal vervangen. De gemeenteraad uitte eerder zorgen over de positie van verenigingen die gebruik gaan maken van het nieuwe sportcentrum, omdat het college in eerste instantie de pachter van de horeca het alleenrecht wilde geven op de verkoop van eten en drinken. De gemeenteraad blokkeerde dat en daarom ligt er nu een aangepast plan over de aanbesteding van het horeca-gedeelte. Verenigingen mogen niet zelf etenswaren en drankjes verkopen, maar meegebrachte bammetjes opeten moet kunnen.

In de brief aan de raad trekt het college een duidelijke grens tussen multifunctionele ruimtes en horecaruimtes binnen het sportcomplex. In de multifunctionele ruimtes mogen gebruikers hun eigen etenswaren en niet-alcoholische dranken meebrengen en nuttigen, maar het regelen van eigen catering is in deze ruimtes verboden. In de horecaruimtes zijn uitsluitend consumpties van de horeca-exploitant toegestaan.

Op deze manier wil het college zoveel mogelijk ruimte te geven aan de verschillende verenigingen die het sportcomplex zullen gaan gebruiken, en tegelijk zo gunstig mogelijke voorwaarden te scheppen voor de horeca-exploitant: “Zodat die voor een redelijke prijs voldoende service en kwaliteit kan leveren”, zo staat in de brief. Het college waarschuwt ervoor dat meer vrijheid voor de verenigingen kan leiden tot lagere pachtinkomsten van de horeca-exploitant, waardoor de gemeente jaarlijks tienduizenden euro’s mis zal lopen. De aanbesteding voor de horeca moet nog plaatsvinden.

Leiden Politiek Sport Topsporthal


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×