De ondertekening in de AH aan de Hooigracht. (Foto's: Reanne van Kleef).

Albert Heijn zet in op inclusieve arbeidsmarkt

Supermarkt Albert Heijn heeft een samenwerkingscontract getekend met het werkgeverssteunpunt Holland Rijnland. Doel is om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt makkelijker een baan te geven bij Albert Heijn. Rick Meisters, de Lead inclusiviteit van Albert Heijn en Danielle de Blieck van DZB Leiden maakten van de ondertekening een feestelijk moment in de kantine van het AH-filiaal aan de Leidse Hooigracht. Samen met wethouder Yvonne van Delft werd een grote slagroomtaart aangesneden.

Cor van der Velden in gesprek met Rick Meisters van Albert Heijn en Danielle de Blieck van DZB Leiden over het samenwerkingscontract.

Het werkgeverssteunpunt Holland Rijnland is het loket waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt terecht kunnen. DZB Leiden is één van de organisaties die vervolgens die doelgroep aan werk helpt. In elke gemeente gelden daarvoor verschillende regels, die dankzij de gesloten samenwerkingsovereenkomst beter op elkaar afgestemd zijn. Met andere bedrijven en instellingen zijn er vergelijkbare overeenkomsten.

Albert Heijn heeft in de regio Holland Rijnland in verschillende filialen al 46 werknemers met afstand tot de arbeidsmarkt, waarvan tachtig procent een vast contract heeft. Daarbij wordt gekeken wat de talenten van de werknemer zijn, die dan ingezet kunnen worden op alle mogelijke functies binnen de winkel. Elke werknemer die zo binnenkomt krijgt een persoonlijke coach, die tips geeft bij het werk en ook rekening houdt met wat de werknemer nog niet kan. Het werkgeverssteunpunt hoopt in de toekomst met Albert Heijn afspraken te maken over zogenaamde beschutte werkplekken, waarbij extra begeleiding nodig is.

Economie Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×