VVD-raadslid Alyssa Voorwald wil alsnog een inburgeringscursus voor Turkse nieuwkomers die er nog geen hebben gevolgd.

VVD Leiden: Alsnog inburgeringscursus voor Turkse nieuwkomers

Turkse nieuwkomers die tussen 2011 en 2020 niet inburgeringsplichtig waren en daarom geen inburgeringscursus hebben gevolgd, krijgen als het aan het Leidse raadslid Alyssa Voorwald (VVD) ligt alsnog zo’n cursus aangeboden

Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid maakte eerder deze maand bekend dat de inburgeringsplicht voor Turkse nieuwkomers opnieuw ingevoerd wordt. “Verplichte inburgering voor Turkse nieuwkomers zal een relevante bijdrage leveren aan een succesvolle start van hun integratieproces en daarmee het verbeteren van hun integratiepositie,” aldus de minister.

De VVD Leiden deelt de opvatting van de minister. “Voor wie geen Nederlands spreekt is het namelijk lastig om mee te doen in de samenleving en aan het werk te gaan,” aldus Voorwald. “Wij vragen het college van burgemeester en wethouders daarom deze groep Turkse nieuwkomers een vrijwillig inburgeringstraject aan te bieden.”

Leiden Maatschappij Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×