(Foto's: Emile van Aelst).

Leidse binnenstad krijgt gouden ster Keurmerk Veilig Ondernemen

De Leidse binnenstad heeft donderdagmiddag de gouden ster uitgereikt gekregen van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO). Het keurmerk werd uitgereikt door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid aan wethouder Yvonne van Delft en de KVO-werkgroep, waarvan personeel van Brandweer, Politie, Handhaving, Stedelijk Beheer aanwezig waren. De Leidse ondernemers werden vertegenwoordigd door het Centrummanagement.


Cor van der Velden met Daaf Sloos van de KVO-werkgroep.

Daaf Sloos van de Leidse Rederij is voorzitter van de KVO-werkgroep, een samenwerking van ondernemers en allerlei diensten met als doel om ‘samen de stad schoon, heel en veilig te houden’. Het proces begon al in 2007 en kreeg elke twee jaar een hercertificering. Nu is de gouden ster behaald, de hoogste categorie. “We moeten er wel aan blijven werken, want we krijgen elke twee jaar een herkeuring.” Een erg zichtbaar voorbeeld van een actie van het KVO was het belonen van mensen die met de fiets aan de hand door de Haarlemmerstraat liepen. Een project dat nog op de rol staat, is het plaatsen van slimme prullenbakken die meten hoe vol ze zitten en dat communiceren naar de vuilophaaldienst. Dan hoeven de vrachtwagens niet voor niets te rijden en wordt ook overlast door uitpuilende containers voorkomen.


Cor van der Velden in gesprek met Wethouder Yvonne van Delft.

Wethouder Yvonne van Delft is opgetogen over het keurmerk. “Het is schoon en veilig in de stad. Maar we zijn natuurlijk helemaal niet klaar: we zijn op weg naar de titel “Beste Binnenstad” en dit is een belangrijke stap op die weg.” Ze is ook blij omdat het een signaal is voor bezoekers van buiten de stad dat ze welkom zijn in een veilig centrum.

Leiden Maatschappij Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×