(Foto: Emile van Aelst).

Organisatie Leiden Marathon gaat op volle kracht door

De organisatie van de Leiden Marathon gaat op volle kracht door met de organisatie van het evenement dat op 9 en 10 mei gepland staat. Dat laat voorzitter Tjeerd Scheffer weten aan Sleutelstad. De landelijke ontwikkelingen rond coronamaatregelen worden nauwlettend in de gaten gehouden, maar de dertigste editie van de Leiden Marathon wordt volgens Scheffer niet op eigen initiatief geannuleerd.

Eerder deze week werd bekend dat zowel de marathon van Rotterdam (4 en 5 april) als die van Utrecht (19 april) door de organisatie zijn afgelast. Scheffer ziet dat in Leiden dus niet snel gebeuren. “Maandag hebben we bestuursoverleg en we nemen sowieso de periode tot 1 april om te kijken hoe de situatie zich ontwikkelt. Ik zie dat niet als een go/no-go moment. Het kan best dat pas rond 15 april duidelijk wordt wat er gaat gebeuren. Maar als het wordt afgelast, denk ik dat dat van hogerhand komt en niet vanuit onszelf. Je kunt een evenement niet half organiseren, we moeten door.”


Reanne van Kleef in gesprek met Tjeerd Scheffer over het wel of niet doorgaan van de Leiden Marathon.

Marathonvlam
Scheffer was de afgelopen dagen in Griekenland om voorbereidingen te treffen voor het ontvangen van de ‘Marathonvlam’. In ruim twee weken brengen ruim honderd deelnemers al hardlopend de vlam van Athene naar Leiden. Ondanks dat de reuze-estafette door meerdere landen gaat, voorziet Scheffer daar geen problemen. “De grenzen zijn tot nu toe gewoon open en we lopen ook met kleine groepen tegelijk. We kunnen de route eventueel aanpassen om bijvoorbeeld Oostenrijk te ontlopen.” De vlam mag alleen gehaald worden als de Leiden Marathon doorgaat. Wanneer de marathon wordt afgelast tijdens het halen van de vlam, wordt de tocht voltooid en de vlam in Leiden hoogstwaarschijnlijk na ontvangst door burgemeester Henri Lenferink, weer gedoofd.


Tjeerd Scheffer vanuit Griekenland over het ophalen van de Marathonvlam.

Leiden Sport Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×