Grootste school van Leiden sluit deuren wegens corona: duizenden leerlingen thuis

Alle drie de vestigingen van mbo rijnland in Leiden blijven zeker tot en met 31 maart dicht. Duizenden leerlingen van de locaties Lammenschans, Breestraat en Storm Buysingstraat hebben vanavond een brief gekregen dat ze voorlopig niet naar school hoeven te komen. Daarnaast zijn ook de scholen in Alphen aan den Rijn, Gouda, Leidschendam, Woerden en Zoetermeer de rest van de maand dicht.

Eigen besluit van school
Het crisisteam van de school heeft het besluit zelf genomen. De sluiting is niet door de autoriteiten opgelegd. “De gezondheid van studenten en medewerkers is voor ons belangrijk. Daarnaast is er zoveel onzekerheid, onrust en onduidelijkheid over het coronavirus dat we dit besluit hebben genomen”, aldus voorzitter Otto Jelsma van het College van Bestuur van de school in de brief aan de studenten van de onderwijsinstelling die vorig jaar alleen al in Leiden bijna 8.000 leerlingen had..

Praktijkexamens gaan niet door
De docenten worden maandag nog wel op school verwacht. Dan volgt overleg over en voorbereiding op het geven van les op afstand. Per opleiding gaat de school bekijken hoe het oplopen van achterstanden zoveel mogelijk voorkomen kan worden. Alle praktijkexamens gaan niet door. Schriftelijke examens van het Vavo wel.

Doorgaan stages afhankelijk van stagebedrijven
Studenten die stage lopen kunnen dat blijven doen zolang ze welkom zijn bij hun stagebedrijf. Als de bedrijven ook voorzorgsmaatregelen nemen en de studenten voorlopig niet in huis willen hebben, dan respecteert de school dat.

Leiden Onderwijs Regio Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×