Leidse bioscopen alsnog dicht

De Leidse bioscopen Trianon, Lido en het Kijkhuis hebben vanavond alsnog de deuren gesloten. Eerder besloot Bioscopen Leiden, de exploitant van de Leidse filmzalen, besloten afgelopen donderdag nog om open te blijven. Wel werd het aantal kaartjes per voorstelling drastisch teruggeschroefd. Een bezetting van maximaal dertig procent zorgde ervoor dat bezoekers voldoende afstand van elkaar konden houden.

“Hoewel wij het belangrijk vinden om films te vertonen aan alle Leidenaren, vinden we gezondheid en voorzichtigheid op dit moment belangrijker”, zegt mede-directeur Govert de Kok van Bioscopen Leiden. “Het open houden van onze bioscopen is niet langer verantwoord en past niet binnen de landelijke maatregelen. De komende tijd houden wij scherp de landelijke ontwikkelingen en de ontwikkelingen in de filmsector in de gaten.” Alle bezoekers die al een filmticket hebben aangeschaft voor de sluitingsperiode krijgen hun geld terug.

De maatregelen bij Bioscopen Leiden vallen samen met maatregelen in de filmindustrie als geheel. Veel grote releases als James Bond: No Time to Die, Mulan en A Quiet Place Pt. II zijn tot nader order uitgesteld.

Cultuur Leiden Maatschappij Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×