(Foto's: Chris de Waard).

Maandag alle scholen, sportclubs, café en restaurants dicht

Morgen worden nieuwe vergaande maatregelen van kracht om de corona-uitbraak in Nederland te beteugelen. Naast het verbod op evenementen van honderd personen of meer blijven morgen alle scholen in het hele land dicht. Kinderen van ouders met vitale beroepen worden wel op school opgevangen. Ook gaan scholen kijken of er zoveel mogelijk onderwijs op afstand gegeven kan worden.

Ook sportscholen, fitnessclubs en kinderopvangcentra moeten verplicht de deuren gesloten houden. Dat geldt ook voor seksclubs. Café en restaurants sluiten vandaag al om 18.00 uur. De maatregel geldt voor drie weken, dus in elk geval tot 6 april.

De nieuwe maatregelen die tot 6 april van kracht zijn, gaan ook gelden voor het hoger en wetenschappelijk onderwijs. Dat maakte minister Slob van onderwijs zojuist bekend in een gezamenlijke persconferentie met minister Bruno Bruins van medische zorg en sport.

Bruins deed ook opnieuw namens het kabinet een oproep om niet te gaan hamsteren. Bij het boodschappen doen wordt geadviseerd om ongeveer anderhalve meter afstand van elkaar te houden. Hij benadrukte verder dat de situatie in Nederland onder controle is.

Rector Carel Stolker van de Universiteit Leiden roept alle studenten op om geen huisfeesten te organiseren.

Leiden Leiderdorp Maatschappij Oegstgeest Regio Voorschoten Zoeterwoude Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×