Het TUI-reisbureau in de Haarlemmerstraat heeft noodgedwongen ook de deuren voorlopig gesloten nu de organisatie alle vakantiereizen heeft gestaakt. (Foto: Chris de Waard).

Tweede noodverordening van kracht in veiligheidsregio

De Leidse burgemeester Henri Lenferink heeft als voorzitter van de Veiligheidsregio Hollands Midden een tweede noodverordening getekend. Hierin zijn aanvullende voorschriften opgenomen om de verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. De VRHM sluit in de tweede verordening aan op de aanwijzingen van het kabinet van de afgelopen dagen en regelt onder meer de verplichte sluiting van eet- en drinkgelegenheden, sport- en fitnessclubs, zwembaden, sportvelden en sporthallen en seksclubs.

Ook de uitzonderingen voor afhaalrestaurants en het afhalen van softdrugs bij coffeeshops wordt erin geregeld.

Doordat nu ook de nieuwe maatregelen zijn opgenomen in een verordening, is overtreding ervan strafbaar en kunnen gemeenten ook handhavend optreden.

Stuur je coronavragen en tips naar Sleutelstad!
Sleutelstad zendt vanaf 16 maart twee keer per dag een live nieuwsuitzending uit met actuele informatie over corona en de gevolgen van de maatregelen in de Leidse regio. Heb je zelf een vraag over iets dat met het coronavirus en de Leidse regio te maken heeft waar je het antwoord niet op kunt vinden? Of heb je een interessante tip? Stuur je reactie naar corona@sleutelstad.nl of telefonisch via whatsapp op 06-16811160. Je kunt een vraag ook insturen als audio-opname, dan wordt hij mogelijk op de radio uitgezonden. De uitzendingen zijn iedere dag te beluisteren tussen 13.00 en 14.00 uur en tussen 17.00 en 18.00 uur via 107.5 FM, 102.4 op de kabel en online via sleutelstad.nl/player.

Maatschappij Regio Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×