Het triagecentrum is ondergebracht bij de Huisartsenpost Leiderdorp.

Triagecentra COVID-19 patiënten in Leiderdorp

Afgelopen dagen kregen de huisartsen in Hollands Midden en Haaglanden te maken met een toename van het aantal patiënten dat mogelijk COVID-19 heeft opgelopen door het coronavirus. Om de zorg voor deze patiënten efficiënt te kunnen organiseren is in het Regionaal Overleg Acute Zorg (ROAZ) besloten om een aantal ’triagecentra’ in de regio in te richten.

Extra radio-uitzendingen Nieuws071 op Sleutelstad
Sleutelstad zendt iedere werkdag twee keer een nieuwsuitzending uit met actuele informatie over de coronacrisis en de gevolgen van de maatregelen in de Leidse regio. De uitzendingen zijn elke werkdag te beluisteren tussen 13.00 en 14.00 uur en tussen 17.00 en 18.00 uur via 107.5 FM, 102.4 op de kabel en online via sleutelstad.nl/player.

In deze centra werken huisartsen en doktersassistenten op één centrale locatie samen om alle patiënten met mogelijk COVID-19 te zien. Hierdoor kunnen beschermende middelen efficiënter worden ingezet. Het triagecentrum is ondergebracht in de Huisartsenpost Leiderdorp bij het gezondheidscentrum Rijnland. In het centrum worden patiënten bij binnenkomst meteen onderzocht op het virus. Het triagecentrum is daarvoor 24 uur per dag geopend voor patiënten die een verdenking op COVID-19 hebben.

Reanne van Kleef in gesprek met internist-viroloog Nathalie Delfos van het Alrijne Ziekenhuis in Leiderdorp over het coronavirus

Niet meer naar huisarts.
Patiënten die vermoeden dat ze COVID-19 hebben, moeten in eerste instantie naar hun eigen huisarts bellen. Die meldt de patiënt na een telefonische screening vervolgens aan bij het triagecentrum. Hierdoor ziet de eigen huisarts in principe geen patiënten meer met verdenking op COVID-19. Het triagecentrum rijdt ook visite voor patiënten die niet zelf kunnen komen.

Huisartsenposten
Gedurende de avond en nacht en in het weekend zijn alleen de huisartsenposten in Voorhout en Alphen aan de Rijn geopend voor patiënten die niet (mogelijk) besmet zijn. De huisartsenpost in het Leids Universitair Medisch Centrum is voorlopig gesloten. De huisartsenpost in Leiderdorp is voorlopig alleen bestemd voor patiënten met (mogelijk) COVID-19.

Leiderdorp Maatschappij Regio Coronacrisis


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×