De Sligro is sinds vanmiddag ook open voor consumenten. (Foto: PR).

Sligro Leiden opent deuren voor consumenten

Groothandels zijn per direct ook open voor consumenten. Dat heeft het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) bekend gemaakt. Het CBL had minister-president Rutte eerder deze week opgeroepen om zelfbedieningsgroothandels open te stellen voor niet-ondernemers om zo bij te dragen aan de voedselvoorziening. Het kabinet geeft daar nu gevolg aan.

In Leiden is de Sligro in de Rooseveltstraat per direct begonnen met het toelaten van consumenten. “En die komen ook al meteen naar ons toe”, vertelt de Leidse vestigingsmanager Arno de Jong. Hij ziet de openstelling echt als een bijdrage aan de problemen die ontstaan door de coronacrisis. “Maar ook wij zullen te maken gaan krijgen met lege schappen als consumenten ook onze supermarkt massaal weten te vinden”, zo verwacht hij. Wel wil De Jong ervoor waken dat er niet gehamsterd gaat worden. “Daar gaan we wel echt op letten.”

De openstelling maakt onderdeel uit van het noodpakket dat de levensmiddelensector eerder deze week presenteerde aan minister-president Mark Rutte. De openstelling voor consumenten is een tijdelijke maatregel gedurende de coronacrisis.

Ondanks dat de horeca, een groot deel van het klantenbestand van de Sligro, verplicht de deuren sloot, heeft de groothandel het niet minder druk dan normaal. De Jong: “We zien dat binnen de Leidse horeca veel initiatieven ontstaan om te bezorgen en af te laten halen. De trouwe klanten van de horeca maken daar gebruik van. Wij hebben dus ook nog genoeg te doen en moeten nu zelfs opschalen om de schappen gevuld te houden.”

Extra radio-uitzendingen Nieuws071 op Sleutelstad
Sleutelstad zendt iedere werkdag twee keer een nieuwsuitzending uit met actuele informatie over de coronacrisis en de gevolgen van de maatregelen in de Leidse regio. De uitzendingen zijn elke werkdag te beluisteren tussen 13.00 en 14.00 uur en tussen 17.00 en 18.00 uur via 107.5 FM, 102.4 op de kabel en online via sleutelstad.nl/player.

Economie Leiden Maatschappij Coronacrisis


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×