(Fotograaf: Emile van Aelst).

Ondernemers delen honderd voedselpakketten uit in Leiden

Slagerij Mabroek organiseerde samen met Easy Makelaars en Rijschool Expert een Facebookactie om voedselpakketten weg te geven aan minder bedeelde Leidenaren. Op de actie werd zo massaal gereageerd dat eigenaar Younes Abdales besloot honderd pakketten beschikbaar te stellen in plaats van de geplande vijftig. Gisteren werden de pakketten opgehaald.

In het pakket zat behalve gehakt, vlees en kip, ook vers fruit en rijst. Om lange rijen te voorkomen waren er groepen gemaakt en was er twee uur uitgetrokken om de pakketten uit te delen. Zowel bij het uitdelen van de pakketten als in de winkel waren maatregelen genomen zodat klanten ruime afstand van elkaar hielden.

Daarnaast heeft Abdales niet alleen de kassa, maar ook de hele slagerij met plexiglas afgeschermd en wordt het vlees via een luik met tochtstrippen op de toonbank gelegd. Na twee uur waren alle pakketten opgehaald en iedereen was vol lof over de spontane actie van deze drie ondernemers.

Leiden Maatschappij Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×