(Foto: Chris de Waard).

Kabinet kondigt nieuwe maatregelen aan in strijd tegen corona

Nederland neemt strengere maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. De bestaande maatregelen worden verscherpt, zo maakte minister Grapperhaus maandag bekend in een persconferentie van het kabinet. Samenkomsten worden tot 1 juni verboden in plaats van tot 6 april. Ook vervalt de grens van honderd personen.

Het is voortaan verboden om met meer dan drie mensen bij elkaar te zijn zonder de anderhalve meter afstand in acht te nemen, tenzij er sprake is van een gezinssituatie. Uitzondering geldt voor kleine kinderen. Die mogen wel met elkaar blijven spelen.

Burgemeesters krijgen meer mogelijkheden om maatregelen te handhaven. Zo kunnen ze voortaan stranden, parken en campings gedwongen sluiten als er onvoldoende maatregelen zijn genomen.  In het kader van de handhaving, kunnen er ook forse boetes opgelegd worden tot vierduizend euro voor bedrijven en vierhonderd voor particulieren.

Leiden Maatschappij Regio Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×