Campagne 'Koop juist nu lokaal' ondersteunt initiatieven lokale ondernemers

Centrummanagement Leiden is gestart met de campagne ‘Koop juist nu lokaal’. Daarmee worden Leidenaren opgeroepen om juist nu online aankopen te doen bij lokale winkels en horecagelegenheden. De Leidse ondernemers worden, net als de rest van de samenleving, hard getroffen door de gevolgen van de coronacrisis.


Jaap van Sandijk in gesprek met centrummanager Gijs Holla over campagne ‘Koop juist nu lokaal’.

Online bestellen is op dit moment een veilige manier om te winkelen. Door dat lokaal te doen worden in deze moeilijke tijd lokale ondernemers en daarmee uiteindelijk de hele stad geholpen. Met de campagne worden via verschillende kanalen tips en adviezen gegeven over hoe mensen tijdens deze crisis lokaal boodschappen kunnen doen.

Favoriete winkel of restaurant
Veel winkels in Leiden hebben een webshop waar klanten terecht kunnen voor bijvoorbeeld schoenen, kleding en boeken. Daarnaast is het bij veel restaurants en andere horecagelegenheden mogelijk om je maaltijd te bestellen en af te halen. Daardoor kunnen Leidenaren toch bij hun favoriete restaurant eten.

Initiatieven verzameld
Op de website Thuis in Leiden worden initiatieven van restaurants en winkels verzameld waar het mogelijk is om producten af te halen of een bestelling te laten bezorgen. Ondernemers die zelf zulke initiatieven in het leven hebben geroepen, kunnen dit doorgeven via dit formulier.

Economie Leiden Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×