In woonzorgcentrum de Lorentzhof is bij een bewoner een coronabesmetting vastgesteld. (Archieffoto: Chris de Waard).

Bewoner Lorentzhof besmet met coronavirus

In het Leidse woonzorgcentrum de Lorentzhof is een bewoner besmet met het coronavirus. Dat bevestigt Sjors Gerritsen van Libertas Leiden desgevraagd aan Sleutelstad. “Maar veel meer dan dat kan ik op dit moment niet zeggen.” Het is het eerste geval van corona in een verzorgingshuis in onze regio.

Chris de Waard in gesprek met bestuurder Tanja Ineke van Libertas Leiden over de coronabesmettingen in twee woonzorgcentra.

Bij de Lorentzhof zijn meteen alle maatregelen genomen om personeel en bewoners zo goed mogelijk te beschermen. “Dat betekent dat personeel alleen nog in speciale kleding naar binnen gaat. Voor bezoekers waren we al gesloten, dus meer op slot dan we al waren kan niet”, zegt Gerritsen. De besmette bewoner wordt vooralsnog in de Lorentzhof zelf verzorgd.

Bij de woonzorgcentra van Libertas hebben ook enkele andere bewoners een coronatest ondergaan. “Bij hen was de uitslag negatief”, weet bestuurder Tanja Ineke.

Leiden Maatschappij Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×