Het kattencafé voor de noodgedwongen tijdelijke sluiting. (Archieffoto: Sleutelstad).

Kattencafé in het nauw hoopt met webshop te overleven

Acht katten, geen bezoekers. Sophie Kattencafé aan de Haarlemmerstraat is net als alle horeca voorlopig gesloten. Via een webshop en donaties hoopt het café het hoofd boven water te houden.

“Net twee maanden open en nu deze onwerkelijke situatie”, verzucht eigenaar Chantal Vijlbrief. “Ik ben gelijk thuis gaan brainstormen wat te doen, want ik heb nu geen geen inkomen, niks. Voor nu ben ik er elke dag om de katjes te verzorgen en ben ik een webshop gestart om toch wat inkomsten te vergaren.” Op die webshop kunnen klanten onder meer kattenspulletjes kopen, een voucher voor koffie of thee aanvragen en een donatie doen.


Chantal Vijlbrief van Sophie Kattencafé vertelt aan Robbert Beurse en Annan Verboom hoe het nu gaat met het café en de katten.

Met de katten gaat het goed, ondanks dat ze nu wat minder aandacht van klanten kunnen krijgen. “Ik heb zelf nu veel meer tijd om met ze te knuffelen. Familie en vrienden komen ook af en toe langs. Ondanks dat ik het graag zou willen is het gewoon niet verstandig dat er meer mensen langs komen.”

Is het niet handiger om de katten mee naar huis te nemen in plaats van naar het café te moeten om ze te verzorgen? “Voor mij zou dat makkelijk zijn, maar de katten zijn heel erg gehecht aan elkaar en aan hun plek”, zegt Vijlbrief. “Voor nu is het goed te doen, maar als het veel en veel langer zou gaan duren? Misschien moet ik er dan m’n bed neerzetten.”

Economie Leiden Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×